CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Reacties na Beerschot - Club Luik: "Dit elke week tonen"

Genieten was het op zondagnamiddag op 't Kiel. Een dominant Beerschot overklaste op alle vlakken de bezoekers van RFC Liège. Na afloop van de overwinning kregen we Tom Reyners, Derrick Tshimanga en Andreas Wieland voorgeschoteld in de mixed zone. "We hebben veel kwaliteit gebracht, zowel verdedigend als aanvallend."

Tom Reyners: “Eindelijk behalen we een overtuigende thuisoverwinning.” 

Een zichtbaar tevreden Tom Reyners stond ons na de wedstrijd tegen Club Luik te woord. Reyners blonk uit met een pre-assist, assist en een goal. 

“We begonnen opnieuw goed en wisten nu wel die vroege goal te maken. Vanaf dan wordt het alleen maar comfortabeler voetballen. Het draaide ook gewoon heel erg lekker. Elke pas kwam perfect aan en we controleerden de match van het begin tot het einde. Kortom, vandaag was een heel goede prestatie van ons.”

Met een pre-assist, assist en goal was Reyners overal op het veld. “Ik wil uiteraard mijn steentje bijdragen, maar de rest van de jongens zijn even belangrijk. Bij mijn assist wist ik dat ik weinig kans maakte om te scoren vanuit die positie, en dan hoop je dat er iemand staat in de zestien. Mardo stond daar perfect opgesteld en die maakt een knappe goal. Fijn om zo aan de match te kunnen beginnen."

De 3-0 was de eerste overwinning dit seizoen met meer dan 2 doelpunten verschil. Dat deed de aanvallende middenvelder duidelijk deugd. “Eindelijk behalen wij thuis ook eens een overtuigende overwinning. Het was dit seizoen uit dat we mooie resultaten neerzetten. Thuis was het spel wel goed, maar wilde het minder lukken. Daar hebben we vandaag hopelijk komaf mee gemaakt."

Beerschot wist voor de wedstrijd dat het, na eerder puntenverlies van Zulte Waregem en Lommel, met winst aan kop kon komen.  Desondanks speelde de thuisploeg zonder druk. “Als je naar TV kijkt en je ziet de uitslagen van beide ploegen, dan geeft dat op voorhand een iets vrijer gevoel. Toch mogen we ons daar niet op blind staren, want elke wedstrijd moet gespeeld worden. Het verandert niets dat we nu op kop staan, maar het is wel een mooie beloning voor het werk dat wij verrichten."

Derrick Tshimanga: “Willen dit elke week tonen”

Na Tom Reyners volgde Derrick Tshimanga. De verdediger speelde net als de rest van de defensie een sterke wedstrijd. “We hebben veel kwaliteit gebracht, zowel aanvallend als verdedigend. Ik ben zeer tevreden”. 

Beerschot was voor de wedstrijd op zijn hoede, want bij Club Luik liep topscorer Bertacinni tussen de lijnen. Na de match bleek de spits een schim van zichzelf. “Ik kende hem nog van bij Genk. Zijn broer trainde mee in de eerste ploeg en hij deed af en toe mee met ons. Ik kende zijn kwaliteiten, maar dat hebben we met ons 3 achteraan goed opgelost.” 

Beerschot verloor nooit controle over de wedstrijd, en dat zag de ervaren flankverdediger ook. “Dit is iets wat wij elke week willen tonen. De honger om meer te willen en zo de wedstrijd sneller af te maken. Daar slaagden we de tweede helft in, en dan was het zo goed als gedaan. 

Met zijn 35 jaar is Tshimanga een ervaren speler in de kern van Beerschot. “Het is genieten voor mij. Ik laat ook aan de buitenwereld zien dat ik nog heel wat kwaliteit kan bijbrengen. Dat er weinig mensen in mij geloofden voor het seizoen, geeft me extra motivatie om zo hard te blijven werken. Ik kom elke dag met plezier naar de club. Ik ben naar hier gekomen om Ryan Sanusi en Herve Matthys bij te staan bij de jonge spelers en voorlopig lukt dat heel goed."

Andreas Wieland: “De eerste 10 minuten waren de beste van het seizoen”

Na de spelers stond hoofdcoach Andreas Wieland ons te woord. De Oostenrijkse coach zag dat Beerschot de wedstrijd direct in handen nam en het overwicht nooit meer losliet. 

“We wisten dat we veel balbezit gingen hebben vandaag, en dat Club Luik aasde op de counter. Op die tegenaanvallen hebben we goed verdedigd, en zelf hebben we ook veel gecreëerd. Toen de 1-0 viel werden we iets te comfortabel naar mijn gevoel, maar we hebben ons goed herpakt met de 2-0. Na de rode kaart wisten we dat het nog gevaarlijk ging worden, en dat toonden ze ook bij de start van de tweede helft. Daar vergeten ze het af te maken en komen wij goed weg. Als we wat meer efficiëntie tonen, kon het daarna meer dan 3-0 worden.”

Bij winst stond Beerschot op kop met een wedstrijd minder gespeeld. Maar de coach merkte weinig stress op het veld. “We waren niet per se meer gemotiveerd dan anders. De spelers waren gefocust en wilden een goede prestatie tonen. We weten nu, met vorig seizoen in het achterhoofd, dat we onze voeten op de grond moeten houden. We willen niet dezelfde fouten maken als toen.”

 

Tekst: Stan Nelis
Foto: Jan Mees / Jarne Verbaenen