CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Reacties Beerschot - Standard: "Hard blijven werken"

Beerschot verloor zondagmiddag met het kleinste verschil van Standard. De ploeg uit Luik had maar één schot tussen de palen nodig om de match te beslissen. Op het uur pakte Bodart een penalty van Rapha Holzhauser. Zuur, maar "We moeten nu hard blijven werken want we zitten op de juiste weg", vindt coach Peter Maes.

Maes is tevreden van de manier waarop zijn ploeg stond te spelen. "Dag en nacht verschil met vorige week inderdaad. We vroegen meer intensiteit, beleving en geloof. Dat hebben we dan ook gekregen. In de tweede helft komen zij op voorsprong net na een grote kans van Noubissi, dat was een opdoffer. Dan hadden we nog een kans om gelijk te maken, maar Bodart pakt die penalty knap."

Beerschot blijft achter met 1 op 12, maar leerde wel al van de voorbije wedstrijden. "Ook van een nederlaag kan je sterker worden", weet de coach. "Dat was vorige week zo en hopelijke na vandaag ook. We lieten zien hoe je moet spelen tegen topteams. Dit is de weg waar we aan moeten blijven timmeren, we moeten blijven gaan en moeten hard blijven werken."

Rot om met legen handen achter te blijven na zo'n wedstrijd weet ook Rapha Holzhauser. "Die penalty moet er gewoon in. Ik wil daar ook mijn verantwoordelijkheid in nemen. Vandaag hebben we alles gegeven en dat zagen onze supporters ook. Zij steunden ons dan ook tot op het einde."

"Daarover was ik echt aangenaam verrast", vult Joren Dom aan. "Onze fans waren in vorm vandaag. Daar kunnen we ons aan optrekken, net zoals aan het feit dat we eigenlijk weinig weggeven. Er stond een compact blok met veel druk op de bal. We wonnen vaak de tweede ballen en hebben ook veel duels gewonnen. Dat is positief en moeten we volgende week doortrekken tegen Club Brugge."

Daar zijn alle punten mooi meegenomen vindt Rapha. "Brugge is zeker favoriet. Ook als je ziet wat ze weer laten zien tegen Zulte Waregem. We moeten naar daar gaan en in onszelf geloven. Vorig jaar hebben we daar ook gewonnen. Zolang we hard werken en in onszelf geloven is alles daar mogelijk."

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII teamwear

ontdek onze webshop