A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

REACTIE LOSADA NA BEERSCHOT-ROESELARE

Hernan Losada: “Verdiend gewonnen maar nog onnodig bibberen in de slotfase“

Net als veertien dagen eerder tegen Virton klopte Beerschot vanavond ook Roeselare. Met dezelfde 2-1-cijfers. Dat trainer Hernan Losada kon leven met prestatie én resultaat zal allicht niemand verbazen.

“Uiteraard ben ik tevreden met deze zege; alleen de manier waarop kon en moet beter”, was onze T1 kritisch in zijn wedstrijdanalyse. “Als je ziet hoeveel kansen we hier vanavond bij elkaar voetballen, dan had de match al veel vroeger ‘binnen’ moeten zijn, en had de score meer uitgesproken. Het was totaal onnodig dat we in de slotfase, na die tegengoal, nog bibberend de match moesten uitspelen.”

De manier waarop zijn spelers reageerden op het nieuwe spelsysteem kon Losada wel waarderen.

“We speelden voor de eerste keer in een 3-5-2-opstelling en daarmee creëerden we al direct een mannetje meer op het middenveld. En dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Als trainer kies je voor dergelijke veldbezetting en het is fijn dat je merkt dat ik de spelers daar de voorbije weken van overtuigd heb om het zo te proberen. Volgens mij biedt dit systeem ons de meeste kansen op succes, al sluit ik niet uit dat we de volgende weken misschien nog wel wat gaan sleutelen. Hangt uiteraard ook af van de tegenstrevers waarmee we geconfronteerd worden.”

Over één zaak had onze hoofdcoach nog spijt…

“Dat we er niet in geslaagd zijn om de nul te houden, terwijl we eigenlijk niks hebben weggegeven. Uit één kans puurde Roeselare een doelpunt en kwam er toch weer een beetje onrust in de rangen. Het blijft een werkpunt.”

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts