CLUB NIEUWS, JEUGD NIEUWS

Peter Schrauwen wordt coach van de U23

Peter Schrauwen wordt de nieuwe hoofdcoach van onze U23. De 45-jarige hoofdcoach heeft al meer dan 14 jaar ervaring in het amateurvoetbal en maakt nu de stap naar ons tweede elftal. “Ik kijk er naar uit om hier mee de talenten van de toekomst te vormen.”

Schrauwen kent de competitie waarin onze jonge Beren aantreden als z’n broekzak. “Vorig seizoen speelde ik met Geel twee keer tegen Beerschot in derde amateurklasse. Onze voorlaatste wedstrijd was zelfs tegen de U23 van Beerschot. Daar zag ik al dat er veel voetbal in dit elftal zat. Dat werd misschien nog onvoldoende beloond met punten, maar dat is een deel van het leerproces van zo’n tweede ploeg.”

“Dat is ook de reden dat ik kies voor dit project. Ik wil bezig zijn met opleiden en het beter maken van spelers. Bij een eerste elftal hangt je lot als trainer veel meer vast aan het scorebord. Bij de U23 is het ook erg belangrijk dat er resultaten gehaald worden, maar ligt de focus toch vooral op het vormen van spelers. We gaan daarom ook spelers uit hun comfortzone trekken. Dat zal ook betekenen dat we soms risico in ons spel zullen leggen. Maar op langere termijn gaat dat de spelers en dus ook de club ten goede komen.”

“Aan mij om hen voor te bereiden op de volgende stap in hun carrière. Daarom willen we ook inzetten op sterke communicatie tussen mij en de staf van het eerste elftal. De U23 blijft een opleidingsploeg. Daarom zullen we de principes die gehanteerd worden in de jeugdopleiding en bij de eerste ploeg combineren. Ik kijk er alvast naar uit om hier mee de talenten van de toekomst te vormen.”