A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

ONDERUIT MET EEN OFFSIDE-DOELPUNT

LIERSE - BEERSCHOT  1 - 0

Op verplaatsing wil het in 2023 niet meer lukken voor Beerschot. Na eerdere nederlagen in Deinze en Beveren gingen onze Mannekes vanavond nu ook op het Lisp onderuit. De conclusie mag duidelijk zijn: drie op twaalf sinds de winterstop is zowel niet genoeg als teleurstellend.

Het verlies in Lier was wel heel zuur want het enige doelpunt viel uit duidelijk buitenspel, terwijl we in de tweede helft een penalty mochten claimen na een overtreding op Baeten. Toch moeten we ook de hand in eigen boezem durven steken: onze collectieve prestatie was gewoon te plat. Plus: we versierden te weinig kansen. "Dan weet je dat het moeilijk wordt", zou Bob Peeters zeggen.

Coach Andreas Wieland recupereerde Matthys en Weymans na een gele schorsing terwijl ook Koshi en Quirynen van hem een basisplaats kregen. De beginfase verliep gelijkopgaand en veelbelovend met mogelijkheden voor Sampers (in extremis afgestopt door Van den Bergh) en Sebaoui, wiens geplaatste bal door De Smet in hoekschop werd geduwd. De verwachtingen werden daarna echter niet ingelost. Het tempo verdween uit de partij, de opbouw verliep slordig en de acties konden vrijwel nooit tot in de zone van de waarheid worden doorgetrokken. Kortom, niet veel soeps.

Beerschot had dan wel overdonderend meer balbezit, het was Lierse dat voor de meeste dreiging zorgde langs Van Acker, Schouterden en Tabekou. Echt in gevaar kwam Lathouwers niet. Aan de overzijde zag Sebaoui zijn poging door De Smet uit de bovenhoek gezweefd... maar de grensrechter had zijn offside-vlaggetje al in de lucht gestoken.

Op slag van rust scoorde de thuisploeg dan toch. Het was Tabekou die de bal na een holderdebolder-actie in de Kielse zestien vanuit duidelijk buitenspelpositie achter Lathouwers in doel devieerde. Geen VAR in 1B echter, dus het doelpunt werd gevalideerd.

Meer druk en aanvalsdrift bij Beerschot in de tweede helft en al direct een goede kans voor Van den Bergh, die een voorzet van Weymans met het hoofd naar de korte hoek mikte, waar De Smet redding bracht. Wieland stuurde nog voor het uur met Baeten, Alhassan en Seydoux drie nieuwe krachten het veld op. Thibo Baeten werd al direct in de diepte gestuurd, stormde op De Smet af maar werd door Pupe op onreglementaire wijze afgestopt. Geen penalty oordeelde ref Boucaut. Een diepe zucht en verontwaardiging gingen hand in hand bij deze fase.

In het resterende halfuur bleef de wedstrijd te gezapig voortkabbelen, was het niveau bij momenten schrijnend en versierde Beerschot, noch Lierse een open doelkans. Teleurstelling over de ganse lijn dus. Met een pijnlijke nederlaag erbovenop.

TOESCHOUWERS: 4.000
SCHEIDSRECHTER: Boucaut
DOELPUNTEN: 42' Tabekou 1-0
LIERSE: De Smet, P. De Schrijver, Pupe, Van Acker, G. De Schryver (89' Libert), Schouterden (80' Laes), Cools, Gillekens, Tabekou (46' Vekemans), Sampers (74' Naessens), Poelmans  
BEERSCHOT: Lathouwers, Quirynen (56' Seydoux), Van den Bergh, Matthys, Konstantopoulos, Weymans (69' Rigo), Koshi (56' Alhassan), Sanusi, Sebaoui (56' Baeten), Verlinden, Thorisson (83' Koide)
GELE KAARTEN: Matthys 
RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts