CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Koude douche in het slot

Beerschot – Beveren 0-1

Beerschot verloor vrijdagavond van Beveren. Een sterke prestatie van onze Mannekes werd niet beloond met een overwinning, die ze nochtans verdiend hadden. Vukotic maakte er in het absolute slot 0-1 van op hoekschop. Een koude douche in een wedstrijd waarin Beerschot veel meer verdiende.

Beerschot begon versmachtend aan de partij. Met hoge druk, balbezit en drang vooruit. Daar puurden onze Beren echter niet al te veel doelkansen uit. Het was wachten tot minuut twintig op de eerste kans van de wedstrijd. Van den Bergh stoomde door op de linkerflank en bracht goed voor vanaf de achterlijn. Baeten schampte de bal met het hoofd waardoor de bal naast zoefde. 

Nog geen twee minuten later was het bijna prijs aan de overkant. Mbokani dook in zijn gekende stijl op in de kleine baklijn en verlengde een voorzet richting doel. Beerschotdoelman Bill Lathouwers redde de meubelen met een geweldige reflex op de doellijn. Dat Mbokani een meter buitenspel stond, ontging de lijnrechter trouwens. Gelukkig had zijn foute inschatting geen staartje door het betere keeperswerk van Lathouwers.

Beerschot begon aan de tweede helft op dezelfde manier dat het de eerste aanvatte. Onze Mannekes grepen Beveren bij de keel. Sebaoui, Baeten en Verlinden doken meermaals op in de zestien van de bezoekers. Maar telkens stond er een blauw-geel been in de weg om de laatste pass te beletten. De beste kans in die openingsfase was opnieuw voor Baeten. Zijn schot werd door Reus vanonder de lat weggebokst.

Beerschot bleef gevaarlijk door balveroveringen op belangrijke momenten gevolgd door bliksemsnelle omschakelingen. Maar onze Beren werden gehinderd door een inconsequent scheidsrechtersteam. Eerst werd Verlinden onterecht afgevlagd voor offside. Daarna vergat ref Lambrechts om rood te geven na een vuile tackle van achteren van Guimaraes.

Een kwartier voor tijd staken onze Beren helemaal het vuur aan de lont. Een schot uit de tweede lijn van de net ingevallen Alhassan werd knap gepareerd door Reus. Baeten bracht de bal in de herneming voor, Bateau kreeg de bal tegen de scheen en werkte ei zo na in eigen doel. Net voor tijd was het dan toch Beveren dat op voorsprong kwam, hoewel het al een hele tijd eenrichtingsverkeer was naar de andere kant. Vukotic maakte de 0-1 op een hoekschop. Koud gepakt op een stilstaande fase.

TOESCHOUWERS: 6.000
SCHEIDSRECHTER: Lambrechts.
DOELPUNTEN: '88 Vukotic.
BEERSCHOT: Lathouwers, Van den Bergh, Matthys, Meisl, Baeten, Verlinden, Thorisson (’88 Frans), Koshi (’71 Alhassan), Rigo, Sebaoui, Konstantopoulos (’72 Seydoux).
BEVEREN: Reus, Guimaraes, Wuytens, Hrncar, Corryn (’62 Ngom), Vukotic, Barry, Verstraete, Bateau, Mbokani (’89 Filipovic), Nsimba (’60 Ribeiro).
GELE KAARTEN: Wuytens, Darasz (T2), Guimaraes, Rigo.
RODE KAARTEN: Geen
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts