CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS, TICKET NIEUWS

Fortuna Sittard tegenstander in Memorial

Beerschot speelt de memorial Marc Steenackers tegen Fortuna Sittard. De ploeg uit de eredivisie komt op vrijdag 4/8 op bezoek in het Olympisch Stadion. De aftrap staat gepland om 19u. Na de wedstrijd kunnen onze supporters terecht in ons Museum XIII voor een afterparty. Abonnees hebben recht op gratis toegang voor deze wedstrijd. Zij kunnen vanaf woensdag 26/07 om 17u30 een ticket online bestellen of afhalen in de ticket corner op vertoon van hun abonnement.

Beerschot organiseert deze memorial elk jaar ter nagedachtenis van Algemeen Directeur Marc Steenackers die tragisch omkwam op 12 maart 2017. Het wordt opnieuw een speciaal moment waarop we deze traditie in ere houden.

Dit jaar had onze club al verschillende teams benaderd om tegen te spelen, maar deze tegenstanders werden telkens negatief geëvalueerd door de bestuurlijke overheden wegens te groot risico. Uiteindelijk kreeg Beerschot groen licht voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard op vrijdag 4 augustus, onder voorwaarde dat er geen bezoekende supporters zijn. Beerschot is dan ook blij dat ze deze wedstrijd kan organiseren en Marc opnieuw kan eren.

Kom jij onze Mannekes ook aanmoedigen in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard ter voorbereiding van ons seizoen? Tegelijkertijd kunnen we Marc Steenackers en zijn familie een staande ovatie geven. En zijn familie en vrienden zo een hart onder de riem steken. De aftrap in het Olympisch Stadion is om 19.00 uur. Abonnees kunnen online of bij de ticketcorner een gratis ticket claimen, niet-abonnees betalen €10. Alleen tribunes 1 en 3 zullen geopend zijn.

Hoe bestel je online een ticket als abonnee?

 • Surf naar https://ticketing.beerschot.be
 • Log jezelf in het account waar je abonnement aan gekoppeld is
 • Kies de wedstrijd tegen Fortuna Sittard
 • Kies een vrije plaats op het stadionplan voor jouw ticket
 • Wijs de tickets toe aan de effectieve gebruiker (dit kan voor jezelf zijn, of voor iemand anders met een geldig account)
  • Koop je tickets aan voor iemand zonder account? Vul dan de voornaam in, klik op enter en klik daarna op vervolledig profiel (complete user profile)
  • Druk op save na invullen van het profiel. Het ticket is nu toegewezen aan die persoon.
 • Klik op voeg een korting toe (add discount), en selecteer de Memorial korting. 
  • De korting is enkel geldig op één ticket. Als je meer tickets in jouw winkelmandje doet, zal je deze moeten betalen aan de gewone prijs
 • Na selecteren zal deze automatisch worden toegepast op het ticket
 • Rond je bestelling af.
 • Je ontvangt een e-mail in je mailbox om je e-tickets te bekomen. Vermijd zo stress en wachtrijen op wedstrijddag.

De geschiedenis van de memorial

De allereerste "Memorial" vond plaats op 22 juli 2017 tegen AA Gent, waarbij de trofee werd gewonnen door de Buffalo's na een 2-3-overwinning. Een indrukwekkende 3.500 toeschouwers zagen hoe AA Gent op een 0-2 voorsprong kwam via Kubo en Sylla. Fessou Placca bracht Beerschot terug in de wedstrijd met een aansluitingstreffer, en enkele minuten later kwam Beerschot zelfs op gelijke hoogte dankzij een eigen doelpunt van Mitrovic. Twintig minuten voor het einde zorgde Moses Simon voor de winnende treffer voor Gent.

Het volgende seizoen ontvingen we Aris Thessaloniki, een wedstrijd die eindigde zonder doelpunten maar wel met een spannende penaltyreeks waarbij de Grieken uiteindelijk wonnen. Bij de derde editie van de "Memorial" versloeg Beerschot de Griekse topclub Panathinaikos met 2-1 na een spectaculaire wedstrijd. Dylan Saint-Louis zette Beerschot op voorsprong, Vergos scoorde de gelijkmaker voor Panathinaikos, maar Fessou Placca maakte het winnende doelpunt waardoor de "Memorial Marc Steenackers" voor het eerst op het Kiel bleef. Geweldig!

In 2021 stond FC Utrecht tegenover onze Mannekes, een sterke tegenstander die zich tijdens hun voorbereiding van hun beste kant liet zien met overwinningen tegen KV Mechelen, Antwerp, AA Gent en Club Brugge, en een gelijkspel tegen Anderlecht. Een spannende wedstrijd eindigde in een nipte 1-2 nederlaag voor Beerschot, waarbij Eleke het enige doelpunt voor ons team scoorde.

De laatste editie van de "Memorial" was tegen FC Eindhoven, waarbij strafschoppen moesten beslissen wie de winnaar zou worden. Vanhamel stopte meteen de strafschop van ex-Beerschotspeler Brian De Keersmaecker. Sanusi, Vaca, Sebaoui en Van den Bergh scoorden hun penalty's, terwijl Peijenburg de vierde penalty voor de bezoekers op de lat schoot. Eindstand: 4-2 voor Beerschot.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts