CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Ewan Henderson tekent meerjarig contract bij Beerschot

Middenvelder Ewan Henderson tekent een meerjarig contract bij Beerschot. De 24-jarige Schot komt over van Hibernian in Schotland. Henderson speelde vorig seizoen in de Challenger Pro League toen hij werd uitgeleend aan KV Oostende. Daar werkte hij 30 officiële wedstrijden af waarin hij zeven doelpunten maakte. Beerschot doet er nu alles aan om zo snel mogelijk de werkvergunning van Henderson in orde te maken.

De oplettende Beerschotkijker zal zich Henderson nog herinneren van KVO – Beerschot in april. Toen scoorde de aanvallende middenvelder in de blessuretijd de gelijkmaker tegen onze Mannekes. Dat doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel en Beerschot pakte alsnog de promotie bij de Kustboys. Maar die goal typeert wel het spel van Henderson. “Ik ben iemand die graag voor diepgang zorgt vanuit het middenveld. Ik was met die fase goed mee gevolgd op de doelman en kon de bal binnen leggen.”

Aan die infiltraties voegt Henderson ook heel wat andere kwaliteiten toe. “Ik heb een stevig afstandsschot. Ik scoorde bijvoorbeeld in de beker tegen RWDM en Antwerp met een schot van buiten de zestien. Ik hoop om hier een completere voetballer te worden. Door samen met Beerschot een stapje hogerop te doen.”

“Ewan is een speler met heel erg interessant profiel”, vult coach Dirk Kuyt aan. “In de wedstrijd tegen Oostende viel hij mij meteen op. We geloven ook dat hij nog veel potentieel heeft om zich verder te ontwikkelen. Ewan kan ook op meerdere posities uit de voeten. Dat maakt hem een goede aanvulling op onze kern. Hij verhoogt de concurrentie meteen op verschillende plekken.”