CLUB NIEUWS

Evaluatie herbruikbare bekers

Op maandag 18/09 stuurde Beerschot een bevraging uit naar al onze fans in verband met het nieuwe systeem rond de herbruikbare bekers. Een kleine 300 fans gaven hun mening en die was overwegend positief. De club wil de bevindingen uit die bevraging in alle openheid delen met de supporters en ook een antwoord formuleren op de meest gestelde vragen.

Beginnen zullen we doen met een algemeen overzicht. De meeste fans waren positief over de eerste keer dat het nieuwe systeem gebruikt werd. Maar liefst 80,55% van de fans gaven aan dat ze het een goed systeem vonden. Ook over de communicatie waren jullie tevreden. 90% van de fans gaf onze communicatie een 3 op 5 of hoger. Maar 2,5% van de fans gaf aan dat ze totaal geen communicatie zagen via de verschillende kanalen. Ook de properheid, aangenaamheid en het borgsysteem kregen goede scores. Op al deze thema’s werd er door meer dan 70% van onze fans aangegeven dat ze tevreden waren.

Ook over de wachttijden bij het binnenbrengen van de bekers waren de meeste mensen tevreden. 74% van onze fans vond dat dit heel erg goed meeviel. Beerschot merkt ook dat de meeste klachten rond wachttijd komen van mensen die abo’s hebben op de drukste plekken van het stadion. De club is er echter van overtuigd dat de teruggave van de bekers volgende wedstrijd een pak vlotter zal lopen aangezien het systeem nu voor meeste mensen en ook door het personeel gekend is. De club wil ook benadrukken dat het binnenbrengen van de bekers aan alle togen kan, niet enkel aan de toog waar je de beker aankocht. Beerschot raadt fans dan ook aan om na de wedstrijd één of twee togen verder te lopen bij het buitengaan van het stadion om zo de drukte te spreiden.

Tegelijk kregen we ook nog heel wat vragen en suggesties binnen over de bekers. Hieronder vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe worden de bekers schoongemaakt?

Alle gebruikte bekers worden eerst afgespoeld in water. Daarna worden ze gestockeerd in containers rond het stadion. Daar worden ze maximaal 24 uur na de wedstrijd opgehaald door een bedrijf dat de bekers door een wasstraat laat gaan en ze dus grondig schoonmaakt. De propere bekers worden in afgesloten bakken bewaard en opnieuw aan de club geleverd. Die bakken met propere bekers worden verzegeld met een sticker en onze medewerkers controleren of die stickers nog intact zijn voor het gebruik van de bekers om te garanderen dat enkel propere bekers gebruikt worden voor nieuwe consumpties.

Waarom worden er geen herbruikbare bekers gebruikt voor frisdranken?

Daar is het antwoord tweevoudig. Eerst en vooral zou het uitschenken van frisdranken in bekers extra wachttijden opleveren. Bier werd sowieso al getapt dus daar is momenteel geen verschil in. Bovendien willen Beerschot en Coca Cola de smaak van de frisdrank garanderen. Dit kan momenteel enkel door het schenken in pet-flesjes. Mogelijk verandert dat systeem nog in de toekomst als er met frisdrankfonteinen kan worden gewerkt.

Komen er bekers met Beerschotlogo op?
De club koos ervoor om in eerste instantie de huidige bekers te huren. Indien de evaluatie van de huidige bekers en de werking van de herbruikbare bekers positief blijft, is dit een piste die Beerschot zal bekijken.

De nieuwe bekers passen niet in de aangekochte bekerhouders

Beerschot heeft nieuwe houders besteld die te koop zullen worden aangeboden in onze fanstore. Deze bekerhouders zullen beschikbaar zijn vanaf de wedstrijd tegen Lommel. 

Bekers werden gestolen door een andere supporter

Beerschot zal z’n stewards de opdracht geven om dit zo goed als mogelijk mee in het oog te houden. Dat zal echter geen sluitende oplossing zijn. De club raadt dan ook aan om jouw bekers onder jouw eigen stoel te plaatsen om zo de kans te verkleinen dat jouw beker gestolen wordt.

Wat moet ik doen als ik een kapotte beker krijg?

Het kan zijn dat er af en toe een beker vervormd of lek is en dat dit niet meteen gezien wordt door ons horecapersoneel. Als je dat merkt, kan je dit aangeven aan de bar en krijg je een nieuwe beker.

Mag ik mijn eigen beker meenemen naar de volgende wedstrijd?

Dat is helaas niet mogelijk. Beerschot zorgt er in samenwerking met z’n partners voor dat de bekers proper en veilig zijn om uit te drinken. Zo kan iedereen zonder zorgen van zijn pintje genieten tijdens de wedstrijd.

Kunnen we terug naar het oude systeem met wegwerpbekers?

Nee dat kan niet. Het is vanaf dit seizoen verplicht door het ministerie van binnenlandse zaken voor alle voetbalclubs in de Jupiler Pro League en Challenger Pro League om met herbruikbare bekers te werken. Die beslissing is dus niet meer terug te draaien.