CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

EN WE BLIJVEN MAAR WINNEN

BEERSCHOT - SL16 FC  1 - 0

Beerschot heeft vanavond ook zijn laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2022 gewonnen en zo zijn successenreeks uitgebouwd tot zes stuks. Achttien op achttien dus voor de troepen van Andras Wieland waardoor we in het klassement uiteraard mooi aan de leiding blijven. Een doelpunt van een ijzersterke Thibaud Verlinden halfweg de eerste helft volstond voor de drie punten. Na de rust creëerden we nog een handvol goede kansen om de winstscore ruimer te maken. Zonder succes echter.

Onze Mannekes begonnen ei zo na met een 0-1-achterstand aan de wedstrijd want na minder dan een minuut combineerden Tapsoba en Zaini op de linkerflank onze verdediging op een hoopje maar de afwerking was even slordig als hoog. Het duurde even alvorens Beerschot op het middenveld voet aan de grond kreeg en dat leverde meteen kansjes op voor Baeten en Verlinden. Doelman Poitoux reageerde telkens alert.

Onder impuls van Sanusi en Rigo voerde Beerschot de druk op, en toen Weymans Verlinden vrijspeelde, trapte die mooi binnen. Het jonge Standard hergroepeerde zich, hield het achtereen goed gesloten en counterde enkele keren even snel als gevat. En telkens over hun linkerflank met dribbelkonten Ziani en Tapsoba. Lathouwers ging goed plat op hun pogingen.

Even na het halfuur dreigde de partij even te ontsporen na wat over-en-weer getrap, geduw en elleboogwerk. Ref Bourdeaud'Hui kalmeerde het gedoe met twee gele kaarten, waaronder één voor Sanusi - zijn vijfde - waardoor die de verplaatsing van volgend weekend naar Deinze mist.
Beerschot creëerde nog één gevaarlijk standje voor de rust met een vrije trap van Rigo waarbij de bal voorbij de verste paal zoefde. Eén-nul bij de rust.

De tweede helft begon flitsend en met hogeschoolvoetbal: snelle ééntijdscombinaties, technische hoogstandjes, driehoekjes, overstapjes, dreiging over de flanken, noem maar op. Indrukwekkend powerplay was het. Alleen het verdiende doelpunt viel niet, want Weymans kopte nipt over en Thorisson kwam centimeters te kort om een mooie één-twee tussen Verlinden en Baeten binnen te tikken. Maar wel een ijzersterk vierde kwartier van onze Mannekes. 

Ook daarnba bleef Beerschot overdonderend baas, met een flitsende Verlinden op de rechterflank die zijn tegenstanders tureluurs draaide en ploegmaats Baeten en Thorisson bediende. Maar dat verlossende tweede doelpunt viel maar niet. Het zat ook niet mee. Zo zag Van den Bergh zijn schot op de paal belanden.

In de slotfase kwam de Kielse overwinning niet meer in gevaar, al moest Lathouwers nog één keer goed plat. 

TOESCHOUWERS: 5.500
SCHEIDSRECHTER: Bourdeaud'Hui
DOELPUNTEN: 22' Verlinden 1-0
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux (90+1' Meisl), Konstantopoulos, Matthys, Van den Bergh, Weymans (73' Alhassan), Rigo, Sanusi, Verlinden (90+1' Sebaoui), Baeten, Thorisson (84' Vaca)
SL16 FC: Poitoux, Banbse, Kuavita, Berberi (58' Dodeigne), Mawete, Brrou (81' Mabani), Ziani, Diaw , Tapsoba (80' Ghalidi), Calut (71' Duplus), Noubia (71' Diallo)
GELE KAARTEN: Tapsoba, Diaw, Sanusi, Wieland, Weymans, Calut, Dodeigne 
RODE KAARTEN: 90' Kuavita

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts