CLUB NIEUWS, BUSINESS NIEUWS

Du Pont verlengt als partner

Du Pont blijft nog één seizoen langer bij Beerschot. De groothandel in meubelbeslag en onderdelen is al sinds 2014 een trouwe partner van onze Mannekes en doet er nu nog een jaar bij. Net zoals vorig jaar prijkt het bedrijf op onze LED-boarding. “Wij staan op en gaan slapen met Beerschot.”

Voor ons zit aankoopmanager Milan Leyssens. Zoon van zaakvoerder Alain Leyssens en net zoals zijn vader Beerschotsupporter in hart en nieren. “Ik kom al sinds mijn vijf naar ’t Kiel samen met mijn vader. De eerste twee seizoenen was dat nog in vak J, vanaf dat ik 7 werd, verhuisden we naar vak I. Hoewel we met de firma ook abo’s hebben bij de VOS, kiezen wij ervoor om op onze vertrouwde plekjes te blijven zitten.”

“Hoe we destijds bij Beerschot terecht kwamen? Zolang ik al weet, is mijn vader supporter. Het was dus voor mij ook logisch om voor Beerschot te supporteren, ook al woonden we in het Noorden van Antwerpen. Wij staan op en gaan slapen met Beerschot. Ik heb ooit eens ruzie gemaakt met mijn vriendin omdat ze op restaurant een witte panna cotta met rode aardbeiencoulis had besteld. Dat vond ik echt not done. (lacht)

“Die liefde die wij voor Beerschot hebben, steken we ook samen in het bedrijf”, gaat Leyssens verder. “En dat loont. We hebben sinds 2017 een enorme groei meegemaakt. We zijn de laatste vijf jaar van ongeveer 20 medewerkers naar 36 gegaan. Daarbovenop zijn we net verhuisd naar een nieuw magazijn van 10.000 vierkante meter. Terwijl het vorige ‘maar’ 3.000 vierkante meter was. Een hele evolutie.”

“We voelen daarbij nog altijd de impact van covid. Vlamingen willen graag investeren in badkamers en keukens. En vaak willen ze dan nog dingen op maat, wat natuurlijk interessant is voor ons. Aangezien wij vooral meubelbeslag leveren aan de vakman. Schrijnwerkers kunnen bij ons terecht voor alles van deurklinken tot schuifsystemen voor kasten. Of ik een inschatting kan geven van de grootte van die markt? Wel van ons populairste type scharnier verkopen wij op jaarbasis meer dan 250.000 stuks.”

“Daarbovenop hebben we sinds 2017 onze eigen productie van aluminium kaderdeuren. Maar onze hoofdtak blijft toch het verkopen en leveren van meubelbeslag. Alles wordt tot op de werf geleverd door onze eigen chauffeurs. En we hebben ook een afhaalsluis voor spoedbestellingen. We hebben ook heel wat stock in ons magazijn liggen. Zo kunnen we alle aanvragen zo snel mogelijk behandelen en ons aanpassen aan de noden van de klant. Die werkwijze is volgens mij onze grootste kracht.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts