JEUGD NIEUWS

DERBY ZONDER DOELPUNTEN

De prestigieuze derby tussen Antwerp en Beerschot is gisterenavond op een scoreloos gelijkspel geëindigd. Voor onze beloften de eerste puntendeling in competitieverband dit seizoen. Beloftecoach Benni Geerts liet voor de gelegenheid met Ayrton Mboko, Quinten Simons, Tom Pietermaat, Amara Camara en Irakli Bugridze vijf spelers uit de A-kern opdraven; niet toevallig allemaal jongens die terugkeerden uit blessure en/of de weken voordien minder speelminuten hadden gekregen.

Het werd op terrein 3 van de Bosuil een eerder gelijkopgaande partij voetbal met weinig doelkansen. De beste scoringsmogelijkeid was voor onze jonge Mannekes, laat in de eerste helft. Na een overtreding op Tom Pietermaat trapte Joas Ndombasi de vrije trap van net buiten de grote rechthoek op de kruising.

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor onze beloften is op maandag 4 november om 20.15 uur, thuis (in Kontich) tegen Waasland-Beveren.

 

* DOELPUNTEN: geen

* BEERSCHOT: S. Goossens, Mboko, Heyvaert, El Hadj, Simons, Matondo Kwanzambi, Pietermaat (60’ Ceulemans), Camara (60’ Muyldermans), Bugridze (77’ Terbeche), Ndombasi, Amali (70’ Keisers)

* GELE KAARTEN:  Mboko, Camara, El Hadj, Pavlic (A)

 

Info en tekst: Jeroen Jacobs en Danny Geerts

Foto: Jeroen Jacobs

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts