CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

Bijzondere schenking Beerschot Museum

Beerschot heeft een eerste en bijzondere schenking ontvangen voor het Beerschot Museum. De overleden Ferre Van Doorslaer was een fervent supporter en verzamelaar. Het was z’n wens dat enkele van z’n unieke stukken ooit in het Olympisch Stadion zouden tentoongesteld worden. En zo zal geschieden… Wie nog mooie stukjes geschiedenis heeft, kan mailen naar museum@beerschot.be .

Gezellige “drukte-met-sociale-afstand” in de kantoren van Beerschot. Zo verwelkomde onze club Rony Kyndt, die de indrukwekkende verzameling van zijn schoonvader Ferre Van Doorslaer officieel kwam overhandigen om uitgestald te worden in het Beerschot Museum, dat over enkele maanden in het Olympisch Stadion zijn deuren moet openen. Ook coördinator Danny Geerts glunderde.

Ferre speelde in de jaren ’50 bij de jeugd van Beerschot en was een hartstochtelijk supporter van onze Mannekens. Iemand met een echte verzamelmicrobe ook. Bij zijn overlijden op 74-jarige leeftijd sprak hij de wens uit dat zijn collectie Beerschot-foto’s, -documenten, -medailles en andere collector’s items aan onze club zouden worden overgemaakt vanaf het moment dat er op het Kiel een museum zou worden ingericht. “Mijn verzameling mag niet verloren gaan en hoort thuis op den Beerschot”, zei hij.

En die verzameling mag er zijn: unieke foto’s uit de beginjaren van Beerschot, de officiële oorkonde van het Koninklijk Paleis waarin aan Beerschot in 1924 de koninklijke titel wordt toegekend, de eremedaille die in 1929 aan Paul Havenith werd overhandigd ter gelegenheid van zijn 30-jarig jubileum als voorzitter van onze club… En nog een resem spelers- en ploegfoto’s, wedstrijdtickets, lidkaarten, abonnementen…

Beerschot dankt in de eerste plaats Ferre Van Doorslaer, maar ook Rony Kyndt die vandaag de wens van zijn schoonvader inwilligde. Zijn unieke verzamelstukken krijgen straks een ereplaats in ons museum.

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts