A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beershot-Virton: 1-1

Beerschot heeft vanavond in extremis nog een puntje uit de brand gesleept. En dat op een ogenblik dat de zesde minuut blessuretijd liep. Tachtig minuten balbezit hadden niks opgeleverd, terwijl Virton met een cynisch tactisch plaatje slechts één degelijke combinatie nodig had om één keer te scoren. In een felle achtervolging, waarin zowel Ibara als Dom nog een rode kaart onder de neus kregen, was het uiteindelijk Rapha Holzhauser (weer hij!) die met een knal in de winkelhaak alsnog de 1-1 scoorde. Een pluim voor de inzet en de volharding, want een punt was het minste dat Beerschot verdiende.

De Losada-boys gooiden direct z’n kaarten op tafel, zetten hoog druk, trokken resoluut ten aanval en duwden op die manier Virton in het defensief. De bezoekende verdediging werd op een hoopje gespeeld maar in de zone van de waarheid lukte het telkens net niét. Zo zag Holzhauser een schot door Moris gered en mikte Vancamp na een volgende vlotte combinatie nipt naast.

Virton kwam helemaal niet in het stuk voor, moest het initiatief en het balbezit aan Beerschot laten maar weer faalden onze Mannekens bij de afwerking. Achtereenvolgens Dom, Noubissi en Vancamp kregen de bal niet gekadreerd. En als dat wel eens gebeurde, ging Moris goed plat.

Ook ref Oostrom stak geen handje toe. Zo had hij niet de lef om de bal op de elfmeterstip te leggen toen Grisez in de grote rechthoek door Jordanov aan de schouder werd neergetrokken. Een schoolvoorbeeld van een penalty maar niet gefloten dus. Ergerlijk. Nul-nul bij de rust, en daar waren de 13 (dertien!) meegereisde Virton-supporters meer dan opgelucht over.

Koude douche vlak na de rust, want het waren verdorie de bezoekers die met hun allereerste combinatie over links raak troffen. Gans onze rechterflank werd al te makkelijk in de wind gezet en in het centrum kon een vrijstaande Kore makkelijk binnenduwen. Superefficiënt  maar tegelijkertijd superonverdiend.

Beerschot in de achtervolging dus, en dat gebeurde niet overhaast maar met overleg. Over links langs Grisez maar Holzhauser kreeg de bal weer niet voorbij Moris. Frustrerend. Hernan Losada stuurde met Ibara en Brogno vers aanvallend bloed de wei in. Een gaatje vinden in de stevige, gestalterijke Virton-afweer zat er echter niet in.

Bovendien liet Prince Ibare zich in een tijdspanne van amper twintig minuten twee gele kaarten aannaaien. Iets wat Joren Dom drie minuten voor affluiten ook overkwam. En met negen tegen elf lukte het – ondanks zeven minuten extra-tijd - helemààl niet meer. Tot diep in blessuretijd, want dan knalde Holzhauser randje grote backlijn de bal alsnog zuiver in de winkelhaak. Wat een happy ending!

                                                                                                                                                                     

TOESCHOUWERS: 5.000

SCHEIDSRECHTER: Oostrom

DOELPUNT: 57’ Kore 0-1, 96’ Holzhauser 1-1

BEERSCHOT: Vanhamel, Dudouit (70’ Saint-Louis), Prychynenko, Bourdin, Reda, Dom, Grisez (64’ Brogno), Holzhauser, Maes, Vancamp, Noubissi (60’ Ibara)

VIRTON: Moris, Malget, Lecompte, Couturier (90+5’ Claes), Cruz, Kore (75’ François), Jordanov, Prempeh, Lauriente, Vanzo (56‘ Turpel), Lapoussin

GELE KAARTEN: Grisez, Dom, Lecomte, Ibara, Vanhamel

RODE KAARTEN: 82’ Ibara (2x geel), 87’ Dom (2x geel)

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees