CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot zet Club Luik makkelijk opzij

Beerschot – Club Luik: 3-0

Beerschot voetbalde zich op zondagnamiddag naar een verdiende overwinning tegen Club Luik. Onze Mannekes domineerden de wedstrijd van begin tot einde, overklasten de bezoekers tactisch, technisch en fysiek, scoorden drie keer en hielden de nul. Een perfecte afsluiter van het weekend op ’t Kiel met doelpunten van Nzita, Michez en Reyners.

Beerschot begon in overdrive aan de partij. Meteen van aan de aftrap trokken onze Beren naar voor. En dat resulteerde in een vroeg openingsdoelpunt. Tom Reyners werd goed aangespeeld en behield heel erg knap het overzicht. Waar veel spelers zouden kiezen voor een schot speelde hij de bal nog eens breed naar Nzita. Die haalde de trekker zonder twijfelen over. Beerschot op rozen na drie minuten spelen. Het vierde competitiedoelpunt van het seizoen al voor Nzita.

Luik probeerde het evenwicht te herstellen, maar dat lukte niet. Matijas moest maar twee keer tussenkomen en beide keren was het een relatief makkelijke opraper voor de doelman van Beerschot. Het duel werd steeds potiger, maar onze Beren lieten zich daar niet aan vangen en bleven verzorgd voetbal op de mat brengen in balbezit.

Op het halfuur werd Verlinden perfect door de buitenspelval geloodst. Hij kwam oog in oog met doelman Debaty maar werd onterecht afgevlagd. Millimeterwerk was het, maar toch jammer voor Beerschot. Onze Beren lieten het niet aan hun hart komen en deden er op slag van rust nog eentje bij. Reyners bediende Keita met een subtiel tikje. Die geraakte niet voorbij Debaty, maar in de herneming knalde Michez staalhard binnen. Carnaval op ’t Kiel!

Diep in de blessuretijd van de eerste helft maakte Luik het zichzelf helemaal onmogelijk. Bustin liep tegen zijn tweede gele kaart aan na een drieste overtreding van Charly Keita en de bezoekers moesten met tien verder.

Beerschot ging verder op dat elan in de tweede helft. Keita kopte in de handen van Debaty. Verlinden probeerde van ver maar zijn poging ging net over de lat. Verlinden en Keita probeerden het vanop afstand maar vonden doelman Debaty op hun weg.

Uiteindelijk maakte Reyners er wel nog 3-0 van. Hij kreeg de bal goed toegespeeld van Verlinden en plaatste in de onderhoek. Een bekroning van de puike wedstrijd van de middenvelder. Beerschot kwam niet meer in de problemen en boekte met deze 3-0-overwinning de derde opeenvolgende overwinning in de competitie.

Beerschot: Matijas, Matthys, Reyners, Verlinden, Sanusi, Nzita, Tshimanga, Keita, Cagro, Konstantopoulos, Michez
Club Luik: Debaty, Lima, Bustin, Merlen, Bertaccini, Arslan, Nyssen, Lambot, Cascio, Loemba, D’Ostilio.
DOELPUNTEN: ‘3 Nzita (1-0), ’43 Michez (2-0), ’72 Reyners (3-0)