CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot wint verdiend op Zulte Waregem

Zulte Waregem – Beerschot: 0-1

Beerschot won vrijdagavond van Zulte Waregem met het kleinste verschil, en dat was alles behalve gestolen. Onze Beren hadden het moeilijk in het eerste halfuur, maar creëerden ook heel wat goede kansen. Net na de rust maakte Wright-Phillips het enige doelpunt van de partij, Essevee zette daar nog één grote kans tegenover, maar onze Beren speelden voor de rest matuur en secuur de wedstrijd uit.

Onze Mannekes hadden in de openingsfase de handen vol met Zulte Waregem. De thuisploeg, met Gano in de basis, zette meteen hoog druk. Voorzet na voorzet werd in de zestien gepompt, in de hoop om de boomlange centrumspits te vinden. Dat leidde in de eerste tien minuten tot twee kansjes voor de thuisploeg, maar zonder echt gevaar.

De twee dotten van kansen die Zulte wel kreeg, waren van eigen Kielse makelij. Eerst schatte Matthys een bal verkeerd in toen hij wilde terugkoppen naar doelman Matijas. De bal viel gelukkig op de bovenkant van de lat. Vijf minuten later werd een foutje in de opbouw bijna afgestraft. Bruls kwam oog in oog met doelman Matijas, die timede zijn tussenkomst perfect en hield zijn netten schoon.

Aan de overzijde zette Beerschot daar venijnige tegenprikken tegenover. De grootste van die mogelijkheden was voor Thibaud Verlinden. De flankaanvaller zette zich goed door en toen iedereen een balletje breed verwachtte, volgde er een listig laag schot. De bal ging aan de verkeerde kant van de paal buiten. 

De volgende grote kans was opnieuw voor Beerschot, dat steeds beter de ruimte vond. Reyners haalde de achterlijn en speelde de bal goed achteruit. Weymans was goed gevolgd, maar zag zijn poging gekeerd door doelman De Wolf. 

Op slag van rust was Beerschot er opnieuw. Nzita werd perfect diep gestuurd en omzeilde de buitenspelval. Oog in oog met De Wolf raakte de wingback de paal. Aan de overzijde kreeg Zulte Waregem nog een vrije trap op een interessante plek. Matthys en Konstantopoulos stonden goed op te letten bij het terugleggertje van Gano en zo was het rusten met een brilscore. 

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was: met een grote kans voor Beerschot. Nzita speelde een fantastische diep bal achter de verdediging. Wright-Phillips draaide mooi weg en legde de bal in de korte hoek binnen. Beerschot op voorsprong. 

Drie minuten later kreeg Gano de gelijkmaker op een gouden bordje aangereikt. De boomlange spits stond volledig alleen in de tweede zone, maar kopte onbegrijpelijk over. En zo bleef de voorsprong van onze Mannekes behouden. Meer zelfs: na die grote tegenkans waren het onze Beren die steeds meer het spel naar zich toe trokken.

Weymans schilderde nog een vrije trap richting doel. De Wolf zweefde de bal uit de hoek. Tien minuten voor tijd moest De Wolf zich opnieuw onderscheiden. De ingevallen Keita werkte af vanuit een scherpe hoek. Zijn poging werd gered door de goalie van Zulte Waregem.

Aan de overkant redde Matijas de meubelen voor de tweede keer op de avond. Rommens zette zich achter een vrije trap op zo’n twintig meter van doel. Met een snoekduik bracht onze doelman redding. Zulte Waregem probeerde de bal nog in de zestien te pompen, maar kwam niet meer tot kansen. En zo pakte Beerschot de drie punten mee naar Antwerpen.

ZULT WAREGEM: De Wolf, Tanghe, Ndour, Brüls, Ciranni, Tambedou, Gavriel, Nnadi, Vormere, Willen, Gano
BEERSCHOT: Matijas, Matthys, Reyners, Verlinden, Sanusi, Nzita, Tshimanga, Weymans, Wright-Phillips, Cagro, Konstantopoulos
DOELPUNTEN: ’48 Wright-Phillips (0-1)
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts