CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot wint memorial van OFI Kreta

Beerschot – OFI Kreta: 3-1

Beerschot wint de memorial Marc Steenackers tegen OFI Kreta. Treffers van Verlinden, Keita en Reyners bogen een achterstand om in een overwinning. Beerschot wint zo z’n laatste oefenduel voor de start van de competitie. 

Onze Mannekes begonnen goed aan de partij. Met voorzichtige poginkjes van Verlinden, Plat en Reyners creëerde Beerschot het eerste doelgevaar. Toch was het Kreta dat een eerste keer kon juichen. Isaka trapte eigenlijk in de grond. De bal botste daardoor hoog op en dwarrelde over Matijas in doel.

In de vijf minuten daarna was Kreta echt gevaarlijk. Tot twee maal toe dook er een Griek op voor Matijas. Beide keren produceerde onze Kroatische goalie een fantastische reflex. Je ploeg in de match houden, heet dat dan.

Beerschot herstelde gaandeweg het evenwicht. Dat leidde tot de gelijkmaker van Verlinden. De winger trapte in de korte hoek en bracht Beerschot weer langszij met een lage schuiver. Alles te herdoen.

Na de rust trok Beerschot naar voren. Het was met momenten kamperen op de helft van de tegenstander. Maar het ontbrak al te vaak aan de laatste pass. Tot Charly Keita twintig minuten voor tijd een voorzet binnenkopte van Thibaud Verlinden. Prima afgewerkt van Keita. 

Vijf minuten later stoomde Tom Reyners alleen door. Oog in oog met Sotiriou trapte Reyners over. Dat zette de winger diep in de blessuretijd meer dan recht. Hij werd diep gestuurd door Cagro en bleef koel toen hij alleen op doel af ging. De bal paste perfect in het hoekje en zo kwam de 3-1-eindstand op het bord.

Kwamen in actie voor Beerschot: Matijas, Plat, Thiam, Reyners, Verlinden, Sanusi, Tshimanga, Keita, Cagro, Konstantopoulos, Michez, Huiberts, Vargas.