CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot wint eerste oefenduel tegen Kontich

Kontich - Beerschot 0-4

Woensdagavond was de eerste outing van het new-look Beerschot van trainer Andreas Wieland. Onze Mannekes gingen in de tweede helft vlotjes over Kontich heen. Het werd uiteindelijk 0-4 in het Gemeentelijk stadion in Kontich.

Het was Ilias Sebaoui die de eerste treffer van deze voorbereiding op zijn naam kon schrijven. Hij kwam na vier minuten volledig alleen voor doel vanop de linkse flank en schoof de bal makkelijk voorbij doelman Geerts. Het zou uiteindelijk het enige Kielse wapenfeit worden van een eerste helft waarin Beerschot veel goede wil toonde, maar gekadreerde pogingen schaars waren.

De tweede helft begon even goed als de eerste. Al na een paar minuten kon Ramiro Vaca de voorsprong verdubbelen. De elf nieuwe namen die Wieland de wei had ingestuurd aan de rust brachten extra animo en druk. Dat resulteerde in heel wat meer doelgevaar.

Het veldoverwicht van Beerschot zette zich in de tweede helft ook om in doelpunten. Een kwartier voor tijd ging een voorzet van Quirynen in doel via een been van een Kontichverdediger. Drie minuten later knikte Kaissi de 0-4 tegen de touwen. Beerschot kwam nog één keer dichtbij toen Radic op twee opeenvolgende corner eerst doelman Geerts op z'n weg vond en daarna de lat. 0-4 de eindstand dus.

Kwamen in actie voor Beerschot: Lathouwers, Vanhamel, Van den Bergh, Baeten, Alhassan, Sanusi, Nzita, Sebaoui, Muyldermans, Koshi, Van Himbeeck, Matthys, Radic, Van Steenwinckel, Rigo, Okyere, Quirynen, Vaca, Kaissi, Shankland en Cloots.