CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot versterkt performance department

Beerschot versterkt z’n performance departement van het eerste elftal. Het voegt met Jens Tummeleer een fulltime hoofdkinesist toe aan de omkadering van de A-kern.  Zo zet Beerschot weer een nieuwe stap in de verdere professionalisering van de club.

Jens Tummeleer vervoegt Beerschot als fulltime hoofdkinesist. Tummeleer is kiné en osteopaat van opleiding en heeft al meer dan 15 jaar ervaring in de topsportwereld. Onder andere bij wielerploegen Saxo Bank en Quick Step en voetbalclubs Red Star Waasland, RSC Anderlecht en KAS Eupen. “Ik ben ook heel blij dat ik bij Beerschot kan komen werken”, vertelt Tummeleer. “Het is een mooie club met heel erg veel beleving. Ook dat speelde bij mijn keuze zeker een rol.”

“Maar de manier waarop gewerkt wordt, was het allerbelangrijkste”, gaat de 46-jarige kinesist en osteopaat verder. “De werking bij Beerschot stond al heel erg goed. Er is een nauwe samenwerking tussen de sportieve en medische staf. Met Joren en Linske heb je twee parttime kinesisten die hier al enkele jaren rondlopen en die de groep door en door kennen. Ik hoop mijn expertise aan dat team toe te voegen.”