CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot verliest oefenwedstrijd tegen Charleroi

Beerschot - charleroi: 0-3

Beerschot oefende zaterdagvoormiddag tegen Charleroi in Tubeke. Onze Beren kwamen in de eerst helft op achterstand tegen een efficiënt Charleroi. Daar zette Beerschot te weinig aanvallende efficiëntie tegenover. In het slot van de tweede helft werd het nog 0-3 in het voordeel van de Carolo’s.

Beerschot begon met hoge druk en een stevig tempo aan de partij. Keita scoorde vanuit buitenspel, maar werd terecht afgevlagd. Verlinden maakte veel diepgang en kapte zich knap vrij. Zijn schot was net te zacht om doelman Kone te verrassen.

Aan de overkant was het meteen prijs voor Charleroi. Een voorzet werd door Heymans overhoeks in doel gekopt. De bezoekers op voorsprong. Beerschot probeerde om zich terug in de wedstrijd te knokken. Keita trapte eerst van ver. Daarna kon hij van dichtbij afwerken op een afleggertje van Verlinden. Maar de bal ging over het doel.

Op het halfuur diepte Charleroi de voorsprong verder uit. Een voorzet werd onvoldoende weggewerkt. Guiagon kreeg de bal met een gelukje in de voeten en trapte naar de korte hoek. De bal ging in de kruising binnen.

In de tweede helft monopoliseerde Beerschot het balbezit nog meer. Charleroi speelde op de omschakeling. Matijas moest een paar keer slim tussenkomen om gevaar te voorkomen. Dat deed onze Kroatische doelman met verve.

Aan de overzijde ontwikkelde onze Mannekes toch heel wat druk. Maar de efficiëntie ontbrak in de laatste fase. Schoten van Reyners en beloftespelers Vargas waren niet gekadreerd. Doelpogingen van Keita en beloftespeler Oostwoud werden afgeblokt en in corner gewerkt.

Toch was het weer Charleroi dat scoorde. Heymans maakte vijf minuten voor tijd zijn tweede doelpunt van de middag. Met een schot van op de rand van de zestien legde hij de eindstand vast.

Matijas, Matthys, Plat, Tshimanga, Konstantopoulos, Michez, Cagro, Van Himbeeck, Verlinden, Keita, Reyners, Vargas, Nzouango, Oostwoud