CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot verliest oefenduel tegen Utrecht

Beerschot verloor zaterdagmiddag een oefenduel tegen FC Utrecht met 2-0. Onze Beren keken na de eerste helft tegen een dubbele achterstand aan. Beerschot kwam dicht bij een doelpunt toen Brian Plat een bal tegen de paal trapte, maar kwam uiteindelijk niet tot scoren.

Beginnen deden onze Mannekes nochtans goed. Testspeler Fatih Kaya zag zijn schot van de lijn gekeerd worden door een Utrechts been. In de daaropvolgende corner ging een kopbal van diezelfde Kaya aan de verkeerde kant van de paal. Gaandeweg kwam Utrecht meer in het spel. Dat leverde twee doelpunten op voor de thuisploeg. Een strak afstandsschot zorgde voor de 1-0. De 2-0 kwam er via een lage voorzet die in doel gewerkt werd.

De grootste mogelijkheid voor Beerschot kwam op slag van rust. Tom Reyners zette zich goed door, maar zag zijn schot in hoekschop verdwijnen via een verdediger. In de tweede helft kwam Beerschot heel dicht bij een doelpunt. Brian Plat kwam goed naar binnen vanop de flank. Hij zag zijn schot tegen de paal gaan. Aan de overzijde raakte Utrecht ook nog de lat, maar uiteindelijk bleef de 2-0-stand op het bord staan.

Kwamen in actie voor Beerschot: Marsman, Plat, Matthys, Tshimanga, Michez, Weymans, Sanusi, Cagro, Reyners, Verlinden, Kaya, Matijas, Konstantopoulos, Nzouango, Thiam, Kita, Van den Brandn, Bailly, Vargas, De Neve, Oostwoud, Bonsu.