CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot verliest 4-3 in oefenpot tegen Westerlo

Beerschot oefende donderdagmiddag tegen Westerlo. Het werd 4-3 voor de Kemphanen. Onze Beren kwamen in de eerste helft op voorsprong, Westerlo kon net voor de rust de bordjes gelijk hangen. In de tweede helft kwam geel-blauw 4-2 op voorsprong. Uiteindelijk zorgde Nzita nog voor een derde Kielse treffer.

Beerschot begon goed aan de eerste helft. De aanvalsdrang van onze Mannekes in de openingsfase leverde een vroeg doelpunt op. Michez dook op in de zestien en werd onderuit gehaald. De bal ging op de stip en het was Michez zelf die de strafschop koel omzette: 0-1 voor Beerschot.

Beerschot had die voorsprong verder moeten uitdiepen in het eerste halfuur. Keita profiteerde van een inschattingsfout in de verdediging, maar Westerlo-goalie Gillekens bracht redding één op één met de Franse spits. Tien minuten later deed Gillekens dat kunstje nog eens fijn over toen Matijas met een verre uittrap Keita bereikte. Weer bracht de doelman van Westerlo redding.

Daar zette Westerlo niet veel tegenover. Matijas moest zich één keer onderscheiden toen hij in de voeten dook van Raf Smekens. Perfect getimed van onze doelman. Aan de overzijde was het derde keer goeie keer voor Keita. Huiberts speelde een fantastische doorsteekbal op Koshi, die bediende op zijn beurt Keita, die de bal tegen de netten werkte. Een dubbele voorsprong voor Beerschot.

Op slag van rust volgden wel nog de aansluitingstreffer en gelijkmaker van Westerlo. Vaesen werd onderuit gehaald in de zestien. Ref Put wees zonder aarzelen naar de stip. Vaesen zette die penalty om en maakte er 1-2 van. Twee minuten later profiteerde Van den Keybus van een foute in de Kielse defenie. Hij bracht de bal voor aan de tweede paal waar Smekens goed gevolgd was. En zo werd er gerust met 2-2.

Onze Mannekes begonnen aan de tweede helft met vier nieuwe spelers tussen de lijnen. Westerlo scoorde snel via Van den Keybus. Daar zette Beerschot een grote kans van Nzita tegenover. De wingback dook op in de zestien en werkte af in de korte hoek. Westerlodoelman Van Langendonck bracht in extremis nog redding en duwde de bal in hoekschop.µ

Na een nieuwe tegentreffer, Vaesen maakte er 4-2 van, was het wel raak voor Nzita. Hij werd goed aangespeeld door Weymans en werkte af in de onderhoek. En zo eindigde de oefenwedstrijd tegen Westerlo met 4-3.

Kwamen in actie voor Beerschot: Matijas, Van Beijnen, Matthys, Reyners, Alhassan, Verlinden, Koshi, Nzita, Keita, Weymans, Huiberts, Wright-Phillips  Nzouango, Michez, Afriyie, El Grafel