CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot verhuist tijdelijk het oefencomplex naar Wommelgem

Beerschot verhuist de spelers en coaches van het eerste elftal naar Wommelgem. Daar zal de club voor de volgende twee seizoenen de gebouwen en terreinen van de KBVB huren. Die liggen naast het complex van Ternesse. Dit om de bouw van het nieuwe oefen- en jeugdcomplex op het universiteitsplein te vergemakkelijken. De verhuis van de eerste ploeg is voorzien voor het tussenseizoen.

“Dit is weer een nieuwe stap in de professionalisering van de club”, vindt CEO Frédéric Van den Steen. “Momenteel pendelden onze spelers tijdens de trainingen van de kleedkamers in het Olympisch Stadion naar de oefenvelden aan het universiteitsplein. Door de huur van dit complex kunnen we alle activiteiten van de eerste ploeg laten doorgaan op één locatie. Zo kunnen onze spelers en coaches zich optimaal voorbereiden op alle wedstrijden de komende seizoenen.”

“Bovendien faciliteert dit tijdelijke complex de bouw van ons nieuw oefen- en jeugdcomplex op het Universiteitsplein. De velden die nu gebruikt worden voor de eerste ploeg, komen zo sneller vrij waardoor het makkelijker werken wordt. Bovendien moet er dan compleet geen rekening gehouden worden met het schema van de eerste ploeg hun trainingssessies.”