A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot U23 speelt gelijk tegen Lyra Lierse

De U23 van Beerschot speelde afgelopen weekend gelijk tegen Lyra-Lierse. In de Antwerpse streekderby kwamen onze Beren eerst op voorsprong via een vrije trap van Axl Vanhimbeeck, maar kregen ze vijf minuten voor tijd de gelijkmaker te slikken. “Tevreden met de eerste helft, maar verdienden nog meer.”

“We speelden een heel erg sterke eerste helft”, vertelt hoofdcoach Cederique Tulleners. “We komen via Axl op voorsprong. Hij plaatste een vrije trap laag in doel. Een verdiende voorsprong als je het mij vraagt. We domineerden de eerste helft echt helemaal. Net voor de rust kregen we de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de bal wou er niet in.”

“In de tweede helft was Lyra-Lierse iets gretiger en lagen wij onder”, vervolgt Tulleners. “Het was meer verdedigen dan aanvallen voor ons in de tweede helft. Al kreeg Lyra-Lierse geen uitgespeelde kansen. De enige grote kans was een bal op de lat.”

“Tot vijf minuten voor tijd de gelijkmaker viel. Dat was balen, maar ik zag opnieuw een goede reactie van mijn jongens. We kregen nog twee 100% kansen en eigenlijk moesten we altijd de 1-2 maken, maar we waren net niet koelbloedig genoeg voor doel. Jammer, want we verdienden meer dan een punt.” 
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts