CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot trekt overwinning over de streep

FC V. DENDER EH - BEERSCHOT  2 - 3

De Kielse succestrein 'denderde' ook vanmiddag weer verder, want voor de vijfde opeenvolgende keer lieten onze Mannekes een zege optekenen. Met deze mooie 15-op15-tussenspurt blijven we uiteraard leider. Toch liep het niet allemaal van een leien dakje, want met een schijnbaar 'veilige' 0-3-voorsprong op het bord kwam Beerschot in de slotfase in verdedigend opzicht plots in de problemen. Dat leverde Dender twee tegengoals op... maar onze overwinning kwam - gelukkig - niet meer in gevaar.

Na een dik kwartier leek de wedstrijd eigenlijk al in een beslissende plooi te liggen toen eerst Thibo Baeten een penalty omzette en even later Thibaud Verlinden een afgeweerde hoekschop in de rechterbenedenhoek knalde. Direct al nul-twee en dus een perfecte start voor onze Mannekes. De penalty was overigens meer dan terecht want Rigo werd net binnen de zestien ondersteboven gelopen door Rowell.    

Beerschot bleef het betere voetbal op de mat leggen, zette hoog druk en was overdonderend baas op het middenveld waardoor de thuisploeg nooit echt in zijn ritme kwam. Rigo en Sanusi regisseerden de Kielse combinaties en zowel Baeten als Verlinden kwamen nog voor het halfuur dicht bij een derde doelpunt, maar stuitten op doelman Gies.

Eén keer maar bracht Dender de Beerschot-verdediging in verlegenheid, wanneer Van Oudenhove op links de flank afdweilde, mooi aflegde naar Myny maar die trapte de bal hoog over. Buiten het stadion zelfs. Aan de overzijde moest Gies - op slag van rust - nog eens in de voeten van Baeten.

Dat derde Kielse doelpunt kwam er dan toch net voor het uur, in een periode dat Dender wat meer initiatief nam en met een poging van Cukur een eerste bal tussen de palen had geschoten. Maar Beerschot toonde zich dodelijk efficiënt in de omschakeling, met een rush en een laag schot van Verlinden, afgeweerd door Gies... en Thorisson die in de rebound raak trof. Knap uitgespeeld.

Match gespeeld dacht iedereen. Maar neen hoor. Thuiscoach Van Acker stuurde met Ngongo en Atteri twee wisselspelers de wei in en dat bleek een schitterende ingeving. Dender ging vrank en vrij aanvallen en uitgerekend dat duo nieuwelingen deed de wedstrijd nog zowaar kantelen. Eerst strafte Ngongo een flater achterin af, amper twee minuten later was het Atteri die vanop 16 meter een tweede keer scoorde.

Dender bleef ook in het slotkwartier Beerschot terugdrukken, pompte hoge ballen in de box en dreigde. Matthys en co kregen het nog enkele keren lastig maar bleven uiteindelijk met de daver op het lijf overeind. Met drie dikke zuchten van opluchting weer naar de Koekenstad dus. Maar wel met drie punten in de achterzak.

TOESCHOUWERS: 750
SCHEIDSRECHTER: Toeback
DOELPUNTEN: 16' Baeten 0-1 (strafschop), 18' Verlinden 0-2, 59' Thorisson 0-3, 74' Ngongo 1-3, 76' Atteri 2-3
DENDER: Gies, Smet, Borry, Rowell (36' Atteri), M'Barki (73' Ngongo), Van Oudenhove, Myny (73' De Bodt), Rodes, Cukur, Houdret, Marzo
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux, Konstantopoulos, Matthys, Van den Bergh, Weymans, Rigo, Sanusi, Verlinden (82' Sebaoui), Baeten (90+2' Alhassan), Thorisson
GELE KAARTEN: Marzo, Smet, Myny, Thorisson, De Bodt, Weymans, Cukur
RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts