CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot trekt keeperstrainer Raymond Mulder aan

Beerschot trekt keeperstrainer Raymond Mulder aan. Hij tekent een contract voor twee seizoenen. De Nederlander komt over van Ado Den Haag waar hij de afgelopen veertien jaar keeperstrainer was in de eredivisie en keuken kampioen divisie. “Tevreden dat ik met deze getalenteerde groep keepers mag werken.”

Mulder tekende vrijdag z’n contract bij Beerschot en is zichtbaar tevreden met zijn overstap. “Ik ben blij dat ik mijn ervaring in een nieuwe omgeving kan brengen. Na veertien jaar bij Ado, was het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Ik ben dan ook heel tevreden dat ik deze kans krijg.”

“Wat voor soort keeperstrainer ik ben?”, gaat Mulder verder. “Een moderne (lacht). Het is een functie die constant evolueert. Ik geloof in veel werken met de groep. Niet gewoon een hele training wat sprongoefeningen doen en getelefoneerde ballen trappen. De bedoeling is om zoals in een wedstrijd voor onverwachte zaken te zorgen. Zo leren onze keepers reageren op alle soorten situaties.”

“Ik werk ook vaak met beelden en analyse”, vult Mulder aan. “Vanuit een duidelijke structuur kunnen we zo duidelijk aangeven wat we van onze keepers verwachten. Ik ben trouwens ook heel tevreden over het keeperstalent dat hier rondloopt. En ik kijk er naar uit om daarmee aan de slag te gaan. Het voordeel is dat we heel wat verschillende profielen van keepers hebben rondlopen. Dat zorgt ook voor veel flexibiliteit op training.”