A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot trekt Hervé Matthys aan

Beerschot trekt verdediger Herve Matthys aan. De 26-jarige verdediger komt transfervrij over van ADO Den Haag in Nederland. Matthys tekent een contract tot medio 2024 met een optie voor een extra seizoen. 

Matthys begon zijn carrière in de jeugd bij Club Brugge. Op zijn zestien trok hij richting Anderlecht. Daar brak hij door in het eerste elftal. Na twee jaar bij de A-kern van Anderlecht verruilde hij de hoofdstad in voor Eindhoven, waar hij bij FC Eindhoven aan de slag ging. Vorig seizoen speelde hij bij ADO Den Haag en miste hij nipt de promotie.

“Maar daar wil ik het liever niet over hebben”, glimlacht Matthys. “Laten we zeggen dat ik dat geen tweede keer wil meemaken. Ik ben naar hier gekomen om te promoveren met Beerschot, niet meer niet minder”, toont de verdediger zich meteen ambitieus.

“Die uitdaging zag ik meteen zitten trouwens. Ik had een gesprek met de coach waarin ik voelde dat hij mij er echt graag bij had dit seizoen. Dat was voor mij een belangrijke reden om naar Beerschot te komen. Ik kan mij ook volledig vinden in de manier waarop hij wil spelen. Er elke wedstrijd vol voor gaan, dat is voor mij de enige manier om op een veld te staan.”

“Een manier die ook past bij een ploeg als Beerschot denk ik”, gaat Matthys verder. “Wat ik al weet van mijn nieuwe club? Dat ze een sterke aanhang hebben, dat het stamnummer 13 is. Ik ken ook al een paar jongens persoonlijk. Ik ken Thibaud Verlinden al, tegen Dante Rigo heb ik al eens gevoetbald, dus het zullen niet allemaal nieuwe gezichten zijn voor mij (lacht)."

“Een inloopperiode zal ik niet nodig hebben, denk ik. Ik blijf gewoon wonen waar ik nu woon met mijn vriendin, op termijn verhuis ik misschien wel naar Antwerpen, maar daar zit geen druk op. Vorig jaar speelde ik vanaf het begin bij Ado. In totaal heb ik 41 matchen afgewerkt vorig seizoen. Ik zou graag ook zoveel mogelijk matchen spelen dit seizoen en dan hopelijk nog eens een titel pakken daarbovenop”, sluit de verdediger af.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts