CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot trekt Ar'jany Martha aan

Beerschot trekt vleugelverdediger Ar’jany Martha aan. De 20-jarige Nederlander was een vrije speler en speelde de afgelopen vier seizoenen voor Jong Ajax en het eerste elftal van de Ajacieden. Martha tekent een contract voor meerdere seizoenen op ’t Kiel. “Meteen een goed gevoel bij Beerschot.”

Meer dan 100 wedstrijden speelde onze nieuwste aanwinst voor Jong Ajax. Afgelopen seizoen kwamen daar ook 12 wedstrijden bij de hoofdmatch van Ajax bij, waaronder twee in de Europa League. “Dat was echt een droom die uitkwam”, vertelt Ar’jany. “Dat bracht bij mij ook extra motivatie om de lat nog hoger te leggen. Om nieuwe dingen te proberen. Daarom kies ik er ook voor om naar België te trekken. Om mezelf in een nieuwe omgeving, met een ander soort voetbal, verder te ontwikkelen.”

VEEL ENERGIE

“Ik kon bijtekenen bij Ajax”, gaat Martha verder. “Maar ik wilde vooral meer gaan spelen. Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel bij Beerschot. In de individuele gesprekken met coach Dirk Kuyt, geraakte ik overtuigd dat dit de beste stap was voor mij en mijn carrière. Ik kijk er alvast naar uit om hier in het Olympisch Stadion te spelen. Wat de fans van mij kunnen verwachten? Een speler met veel energie die graag diepgang brengt. Zowel met de bal aan de voet als zonder bal.”

“We zijn heel erg blij dat we Ar’jany aan onze kern kunnen toevoegen”, vertelt hoofdcoach Dirk Kuyt. “Hij heeft veel talent, veel potentie en ook al heel wat ervaring. Met meer dan 100 profwedstrijden op de teller, weet hij wat het is om op niveau te presteren. Daarbovenop heeft hij de kwaliteiten die we nodig hebben om dit systeem te spelen.”