CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot promoveert op het veld van Oostende

Oostende - Beerschot: 1-2

Beerschot pakte zondag de promotie op het veld van Oostende. Onze Beren liepen 0-2 uit met doelpunten van Verlinden en Wright-Phillips. Daarna kwam Oostende opnieuw in de wedstrijd met een doelpunt van Medley. Het was nog bibberen en beven voor alle meegereisde fans, maar Beerschot trok toch de driepunter, en bijhorende promotie, over de streep.

Een heerlijke dag aan ’t zeetje begon ook met een heerlijk voetbalweertje. Zon, niet te veel wind en 18 graden. Ideale omstandigheden voor onze Beren. Het was aftasten in de eerste tien minuten. De partij begon dan wel met veel intensiteit, maar de bal bleef vooral in het middenveld hangen. Verlinden zette de eerste kans van de match meteen om. De aanvaller trapte vanop de rand van de zestien. Doelman Bossin zag de bal nog net voor hem botsen en grabbelde er dan half naast. Beerschot op 0-1!

De thuisploeg probeerde daar iets tegenover te zetten. Twee keer moest er een verdediger van Beerschot vol aan de bak. Eerst werkte Nzita een lage voorzet weg met een ultieme tackle aan de tweede paal. Daarna haalde Tshimanga de doorgebroken Berte terug met een sprint van 50 meter. De kop ervoor zoals ze zeggen.

Daarna ging het tempo een stuk naar beneden. Beerschot controleerde zonder problemen de partij. 64% balbezit hadden onze Mannekes aan de rust. Over overwicht gesproken… Uit die dominantie puurde Beerschot nog twee kansen. Eerst bracht Reyners de bal listig voor. Wright-Phillips kwam een teen te kort om de bal in doel te deviëren. Op slag van rust kreeg Nzita nog een vrije kopkans, maar de bal ging naast.

Beerschot ging meteen door op dat elan in de tweede helft. Verlinden draaide goed weg van zijn verdediger en stuurde Nzita diep. Die bediende op zijn beurt Wright-Phillips aan de tweede paal. Beerschot verdubbelde zo zijn voorsprong.

En opeens schoot Oostende wakker. De Kustboys voerden de druk op en met resultaat. Een hoekschop dwarrelde op het hoofd van Medley. De boomlange verdediger knikte de bal tegen de touwen en maakte de wedstrijd zo opnieuw spannend in de Diaz Arena.

Het venijn zat hem nog in de staart. Oostende kreeg nog twee massieve kansen in de toegevoegde tijd. Eerst mistte Vandaele onbegrijpelijk van dichtbij en daarna werd een doelpunt van Henderson afgekeurd wegens buitenspel. Tien hartverzakkingen later was de driepunter en de promotie dan toch een feit. Beerschot keert terug naar eerste klasse!

KV Oostende: Bossin, Vinck, Medley, Laes, Henderson, Perez, Dewaele, Amade, Hartwig, Wylin, Berte
BEERSCHOT: Matijas, Matthys, Reyners, Verlinden, Nzita, Tshimanga, Weymans, Wright-Phillips, Cagro, Konstantopoulos
DOELPUNTEN: ’10 Verlinden (0-1), ’48 Wright-Phillips (0-2), ’68 Medley (1-2)