CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot oefent tegen AEK Athene

Beerschot oefende woensdagmiddag tegen Griekse topploeg AEK Athene. Er werden vier kwarten van dertig minuten afgewerkt tegen AEK. In de eerste helft namen onze starters het op tegen de Grieken. In de tweede helft namen onze reserven, aangevuld met enkele A-kernspelers en testers, het op tegen het B-team van AEK. Het werd uiteindelijk 3-0.

Van een studieronde was geen sprake. Keita werd goed diepgestuurd en kwam oog in oog met de Griekse goalie. Die trok uiteindelijk aan het langste eind. De 0-0 bleef op het bord. Aan de overzijde onderscheidde ook Matijas zich met een knappe save. Drie minuten later was het toch prijs voor AEK. Een bal die terug het veld in kwam na een afgeblokt schot. Galanopoulos kreeg de bal pardoes voor de voeten en bleef rustig: 1-0.

Ook de tweede Griekse goal kwam tot stand na een afgeblokt schot. Deze keer was het Zini die kon profiteren. Twee maal pech voor onze Mannekes. Daar zette Beerschot een bal op de lat van Michez tegenover. Maar tot scoren kwamen onze Beren niet.

Na een volledige ploegwissel bij beide teams na zestig minuten, maakte AEK nog de 3-0. Dat was uiteindelijk ook de eindstand.

Kwamen in actie voor Beerschot: Matijas, Matthys, Tshimanga, Konstantopoulos, Weymans, Michez, Cagro, Van Himbeeck, Reyners, Keita, El Grafel, Marsman, Thiam, Nzouango, Plat, Oehlers, Van Den Branden, Oostwoud, Bailly, Vargas, De Neve, Osei Bonsu en Kaya.