A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot-Kortrijk: 0-0

Ook in zijn vierde oefenwedstrijd tegen een sterke tegenstander uit 1A liet Beerschot een goede indruk. Tegen de Kerels uit Kortrijk legden de Losada-boys een gedisciplineerd werkstuk op de Olympische grasmat waarin een handjevol goede kansen werd afgedwongen. Alleen bij de afwerking liep het telkens mis. Deels door pech (twee keer paal), deels door onbesuisdheid.

Beerschot bracht in een aangename eerste helft “fris-van-de-lever”-voetbal en drukte KVK al direct in  de verdediging. Het verdiende doelpunt strandde – na een snel schot van Noubissi - echter op de paal. Onze Mannekes bleven ook daarna het tempo en de spelrichting bepalen maar de acties konden niet tot in de zone van de waarheid worden doorgetrokken. Toch kwam Joren Dom nog het dichtst bij de openingsgoal maar zijn kopbal ketste ook via de paal terug in het veld. Twee keer het doelhout dus, twee keer brute pech.

Stilaan knokte KV Kortrijk zich meer in de wedstrijd. Eerst met een poging van Ocansey, net voor de rust, met een laag schot van Lepoint na een knappe tiktakcombinatie over de rechterflank. Mike Vanhamel ging – naar goeie gewoonte – goed plat.

Het tempo, de kwaliteit en de amusementswaarde lagen een pak hoger in de tweede helft, met scoringsmogelijkheden over en weer. Zo ging Tissoudali in een één-tegen-één zijn kans en kopte Noubissi een teruglegger met het hoofd van Frans nogal knullig over doel. KV Kortrijk eiste ook z’n deel van het spektakel op, onder meer met een schitterende individuele actie van de ingekomen Gueye… waarbij Vanhamel – u raadt het al – weer knap redding bracht.

In het slotkwartier zette Rapha Holzhauser zijn medemaats met enkele mooie technische hoogstandjes weer bijna op weg naar de 1-0. Tissoudali knalde daarbij hard op doel maar zijn schot werd in extremis nog in hoekschop gedevieerd.

Het bleef dus – net als vorige week tegen STVV – nul-nul na opnieuw een goede wedstrijd.

 

SCHEIDSRECHTER: Geldhof

DOELPUNTEN: geen

BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko, Frans, Bourdin, Dom, Pietermaat, Grisez, Sanusi, Holzhauser, Tissoudali, Noubissi

KV KORTRIJK: Jakubech, Golubovic, Dewaele (46’ Hines-Ike), Rougeaux, Van der Bruggen, Lepoint, Moffi, Makarenko, Jonckheere (46’ Gueye), D’Haene, Ocansey

GELE KAARTEN: Ocansey, Prychynenko

 

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII teamwear

ontdek onze webshop