CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot huurt centrumspits Felipe Avenatti tot het einde van het seizoen

Beerschot huurt centrumspits Felipe Avenatti van Standard tot het einde van het seizoen. Avenatti werd eerder dit seizoen al uitgeleend aan Union Saint-Gilloise waar hij in veertien wedstrijden in actie kwam in de Jupiler Pro League.

De 28-jarige Uruguayaan brengt heel wat ervaring mee naar het Kiel. In totaal speelde hij al voor vier clubs in de Belgische eerste klasse. Bij Union, Standard, Kortrijk en Antwerp speelde hij in totaal 65 matchen in de Jupiler Pro League. Bij Kortrijk scoorde hij in het seizoen 2018-2019 maar liefst 7 keer na elkaar in play-off 2.

De boomlange spits meet bijna twee meter (1m97 om precies te zijn) en staat bekend als een echte goal getter in zijn periode bij KV Kortrijk. “In de gesprekken die we hadden met Felipe toonde hij zich heel gemotiveerd om naar Beerschot te komen”, vindt technisch manager Sander Van Praet. “Met zijn lengte, balvastheid en présence geeft hij ons extra aanvallende mogelijkheden. Hij kent bovendien onze competitie en is meteen inzetbaar.”