CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS, JEUGD NIEUWS

Beerschot dient bouwaanvraag nieuw jeugdcomplex in

De bouwaanvraag van het nieuwe jeugd- en oefencomplex werd gisteren (dinsdag 12 april) ingediend bij de Stad Antwerpen. Zo zet Beerschot de volgende stap in de verdere professionalisering van de club. De aanvang van de werken staat gepland voor het einde van 2022.

“De bouwaanvraag indienen, heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Dat proces volgde ik als Academy Manager op de voet”, vertelt Davy De Smedt. “Bij elke stap is er kritisch naar de plannen gekeken en zijn er aanpassingen gedaan waar nodig. Het indienen van deze bouwplannen is een mijlpaal voor de jeugdwerking van Beerschot die we stelselmatig weer op de kaart willen zetten.”

“Het nieuwe gebouw moet ons in staat stellen om een kader te geven aan onze jeugdspelers, de betere spelers te kunnen behouden en nieuwe talentvolle spelers aan te trekken. De dagelijkse werking van de academie verhuist voor 100% naar het universiteitsplein. Op middellange termijn is het doel om Elite 1 te spelen, daarvoor hebben we extra voltijdse en halftijdse medewerkers nodig, er is in dit complex ook voldoende plaats voorzien om die groei te faciliteren.”

“Dat spreekt ook naar de ambitie de wij nog steeds hebben met onze club”, vult voorzitter Francis Vrancken aan. “De jeugd is de toekomst van Beerschot en een nieuw complex dat de eerste ploeg en de jeugd onder één dak brengt, kan daarin een belangrijke rol spelen. Ik ben vandaag als voorzitter dan ook heel trots dat we deze horde genomen hebben.”

“De financiering van het complex was al even rond. In totaal zal het nieuwe complex zeven miljoen euro kosten. Daarvan wordt de helft betaald door Sport Vlaanderen via een subsidie, de overige 3,5 miljoen euro wordt bijgepast door de aandeelhouders van de club. Die subsidie kregen we door een samenwerking met de topsportschool”, kadert Vrancken.

“Zij zullen tijdens de dag gebruik maken van ons complex”, gaat De Smedt verder. “Zo creëren we een nog sterkere band met hen. Jeugdspelers van Beerschot die op de topsportschool zitten, zullen de hele dag op ons jeugdcomplex zitten. Dat zorgt voor een soort van thuisgevoel en versterkt het Beerschotgevoel van onze spelers.”

We willen een topsportklimaat cultiveren in het nieuwe complex
Davy De Smedt

“Belangrijk daarin wordt natuurlijk de inkleding binnen”, vindt De Smedt. “Vanzelfsprekend worden Paars en wit de toonaangevende kleuren. Ons complex moet het Beerschotgevoel echt uitademen. Verder kiezen we er wel voor om het sober te houden. We hebben niet gekozen voor luxe, maar voor een praktische invulling. Om zo alles te voorzien dat nodig is om een topsportklimaat te cultiveren.”

“Op het gelijkvloers is er plaats voor een zestiental kleedkamers, een fitnessruimte, een medisch kabinet, kantoorruimte voor de jeugdcoaches, een secretariaat en stockageruimte voor materiaal. Op de eerste verdieping komt er een videolokaal dat ook dienst doet als persruimte voor het eerste elftal, een kantine met een overdekt terras met zicht op de velden, een sportzaal en kantoren voor de jeugdwerking. Aan de andere kant van het gebouw, in de vleugel van het eerste elftal, zijn er kantoren voor de technische staf en ondersteunende staf. Komt er een eet- en ontspanningsruimte, een fitnesszaal en medisch kabinet evenals kleedkamers voor de eerste ploeg.”

“En daar blijft het niet bij”, vervolgt De Smedt. “In totaal zijn er ook vijf velden voorzien. Twee gewone velden voor het eerste elftal, twee kunstgrasvelden voor de jeugd en ook één veld met natuurgras voor onze jeugdopleiding. Al die velden worden voorzien van nieuwe verlichting en er komt ook een vast camerasysteem voor de videoanalyse.”

“Kortom een hele boterham die zorgt voor dat topsportklimaat waar ik het eerder over had. Het is niet evident om zo’n groot project te realiseren in wat toch een woelige periode is voor de club. Dit moet een enorme boost geven aan de club en aan de jeugdwerking in het algemeen. Ik wil dan ook iedereen bedanken die aan het project heeft meegewerkt, niet in het minst de voorzitter die een voortrekkersrol heeft gespeeld in dit hele gebeuren”, besluit De Smedt.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts