CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Andreas Wieland voor Virton: Tweede bal veroveren op stilstaande fases

228 kilometer zit er tussen Antwerpen en Virton. “Een peuleschil als je Oostenrijk gewoon bent”, knipoogt coach Andreas Wieland op de wekelijkse persconferentie op vrijdagnamiddag. Hij reist samen met onze Mannekes al zaterdagmiddag af richting Virton. Zo kan de ploeg zich optimaal voorbereiden.

“Of 230 kilometer ver is? In Oostenrijk rij je soms zeven uur naar een uitwedstrijd. Dus dan is die 230 kilometer goed te doen”, steekt Andreas Wieland van wal met zijn persconferentie. “We zullen voor deze wedstrijd uitzonderlijk op hotel gaan. Zo kunnen we de match optimaal voorbereiden.”

“Het is het moment om punten te pakken”, gaat Wieland verder. “Enfin, elke week is het uiteraard de bedoeling om dat te doen. We willen altijd resultaten halen, maar ik trek mij op aan de goede prestaties tegen Lierse en Lommel. Als we goed blijven spelen, geven we onszelf de beste kans om te winnen en zullen de punten wel volgen. Daar ben ik heilig van overtuigd.”

“We hebben de wedstrijd tegen Lommel ondertussen ook grondig geanalyseerd. Ik daag mijn spelers ook uit om actief mee te doen in die analyse. Ik ga niet als een schoolmeester voor de groep staan. Ik wil dat mijn groep zelf beseft en ziet wat goed was en wat er beter kon. Samen zijn we tot dezelfde conclusie gekomen, het was onnodig om onszelf in zo’n moeilijke situatie te plaatsen.”

“De werkpunten voor de volgende wedstrijd? Met elf tegen elf eindigen, zou een goed begin zijn”, grijnst Wieland. “En we moeten nog steeds verbeteren op stilstaande fases. De tweede bal veroveren in zo’n situaties, want daar hebben we zowel tegen Lommel als tegen Lierse een tegendoelpunt op geslikt.”

“Ik ben er ook van overtuigd dat we betere kansen kunnen creëren. Door de kwaliteit van de kansen te verhogen, vergroten we ook de kans dat we scoren. Daar hebben we deze week hard op gewerkt. Ik trek trouwens met een bijna volledige groep richting Virton. Alhassan en La Morte hebben kleine blessures en Dante Riqo is dan weer geschorst. Voor de rest is iedereen inzetbaar.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts