Beerschot neemt aanvaller Issa Soumaré definitief over van US Orléans

Beerschot trekt talentvolle aanvaller Issa Soumaré aan. Het Senegalese talent komt definitief over van Franse derdeklasser US Orléans. Daar speelde hij in de laatste twee seizoenen 48 matchen in zowel de Ligue 2 als in de Championnat National. Hij tekende een contract van vier jaar (tot medio 2025) op het Kiel. “Issa is een krachtige atleet met een goeie actie en een groot loopvermogen.”

Soumaré werd geboren in Podor, een klein stadje in het noorden van Senegal. In 2019 maakte hij van het Senegalese Generation Foot de overstap naar Europa. Als negentienjarige speelde hij in zijn eerste seizoen in Frankrijk 14 wedstrijden voor Orléans. Vorig seizoen ontbolsterde Soumaré bij de Franse club. In 31 wedstrijden scoorde hij acht doelpunten en gaf hij drie assists. Daarmee loodste hij Orléans mee naar de zesde plek in de Championnat National.

“Issa is een krachtige atleet met een goeie actie”, weet technisch manager Sander Van Praet. “Hij viel ons op omwille van zijn ongelooflijke sprongkracht en snelle dribbels. Hij koppelt die atletische kwaliteiten aan scorend vermogen. Issa had vorig seizoen een aandeel in 11 van de 49 goals die Orléans maakte. We zijn blij om zo'n speler toe te voegen aan onze voorlinie.”

Ook voorzitter Francis Vrancken is tevreden met de nieuwe aanwinst van Beerschot. “Opnieuw weten we met ons sportief project een talentvolle speler te overtuigen, terwijl die door verschillende andere clubs gevolgd werd. Issa genoot interesse van een aantal clubs in Frankrijk, maar koos voor het project van Beerschot. Dat hij voor vier jaar tekent, toont niet enkel onze ambities om zo’n jongens lang aan de club te binden, maar ook de ambitie van Issa om hier te slagen.”
 

Jupiler Pro League

1 K. Beerschot V.A. 0 pts
2 K.M.S.K Deinze 0 pts
3 Lommel SK 0 pts
4 Lierse Kempenzonen 0 pts
5 Waasland Beveren 0 pts

XIII

COMMANDEZ VOTRE MAILLOT EN LIGNE