Frédéric Van den Steen wordt algemeen directeur van Beerschot.

Frédéric Van den Steen, de ex-commercieel directeur van JAKO , Joma, Jartazi en Masita en nu business coach, zal K. Beerschot V.A. vervoegen om er de rol als algemeen directeur op zich te nemen. De club was al enige tijd op zoek naar een ervaren voetballiefhebber om de operationele werking en de dagelijkse werking op vlak van hospitality, communicatie, sales en marketing verder te ontwikkelen.

Voorzitter Francis Vrancken stelt de nieuwe algemeen directeur even kort voor: "Frédéric heeft heel wat ervaring in verschillende bedrijven en is een rasechte voetbalfan”, weet onze voorzitter. “Als commercieel directeur van verschillende teamwearbedrijven heeft hij een rijke ervaring kunnen opbouwen in het Belgische topvoetbal op vlak van sponsoring en commercieel beleid. Frédéric heeft het juiste profiel om de operaties bij Beerschot te leiden", aldus Voorzitter Francis Vrancken

 “Als enorme voetbalfan ben ik zeer blij aan de slag te gaan bij de ploeg van’t stad!”, vertelt Van den Steen zelf. “Met mijn ervaring en ambitie kijk ik er naar uit om bij te dragen aan de bouw van Beerschot."

Bekijk een uitgebreid video-interview op onze LinkedInpagina. 

De voorbije seizoenen was Beerschot niet alleen succesvol op het veld, maar ook er naast. 

Er zijn opnieuw enkele zeer grote stappen gezet door de club”, blikt bestuurslid Jan Van Winckel even terug op de afgelopen periode. “Youth Manager Davy De Smedt heeft onze jeugd academie weer op de kaart gezet, Technisch Manager Sander Van Praet bracht een duidelijke structuur aan in de technische werking van de club en Dr. Nick Jansen met hulp van Pieter Jacobs bouwden de medische en sportwetenschappelijke werking uit.”

Maar ook op operationeel vlak werden er successen geboekt vindt Van Winckel. “Hoofd marketing Finn Van der Kaa realiseerde enkele mooie projecten. Samen met Luther Rommens scoort het media team reeds maanden zeer hoog en is Beerschot één van de clubs met de grootste groei op sociale media in Europa. De afgelopen twee maanden stond onze club zelfs op nummer één qua groei op de sociale media.”

Van Winckel is ervan overtuigd dat met de aanstelling van Frédéric Van den Steen een volgende horde genomen is. “Met Frédéric brengen we iemand die enorm veel ervaring heeft, maar ook iemand die de huidige talenvolle medewerkers gaat ondersteunen en helpen ontwikkelen.”

“De operationele structuur wordt samen met de komst van Van den Steen ook aangepast”, vertelt Van Winckel. “Voorzitter Francis Vrancken, algemeen directeur Frédéric Van den Steen, technisch manager Sander Van Praet en academy manager Davy De Smedt vormen het nieuwe ‘management committee’.

Dit comité wordt voorgezeten door uittredend algemeen directeur Gunther Dieltjens. Gunther, die de fakkel doorgeeft aan Frédéric, heeft afgelopen jaar pro deo de club geleid. Het bestuur wil hem daar dan ook enorm hard voor bedanken. Gunther is belangrijk geweest in zijn rol en zal belangrijk blijven voor de club.”

“Beerschot toonde dit jaar ook dat het enorm trouwe supporters heeft, maar ook ambitieuze en loyale partners. Frédéric gaat ook voor hen een belangrijke rol spelen en ervoor zorgen dat Beerschot een club is waar iedereen zich thuisvoelt”, besluit Van Winckel.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts