Beerschot zet zegereeks verder tegen Patro

Patro Eisden - Beerschot: 0-2

Beerschot won vrijdagavond voor de zesde opeenvolgende keer buitenshuis. Onze Beren prikten twee doelpunten in een ijskoude vrijdagavond wedstrijd tegen Patro. Michez en Konstantopoulos waren de doelpuntenmakers van dienst.

Al meteen in de beginfase ontsnapte Patro aan een zuivere rode kaart. Spits Sam Elisha ging vol door op de enkel van Verlinden. Even schrikken was dat, gelukkig stond onze nummer tien meteen terug recht. Beerschot kon na tien minuten als eerste dreigen. Alhassan zette zijn voet op een afvallende bal na een hoekschop. De bal ging nipt naast.

Onze Beren hadden het allesbehalve makkelijk in die openingsfase. Patro speelde in z’n gekende stijl met weinig balbezit en venijnige tegenprikjes. Dat leverde ook de eerste grote kans van de match op. Elisha probeerde overhoeks af te werken, maar Matijas ging goed plat.

Aan de overzijde ontbond Verlinden dan maar zijn duivels. Hij ging buitenom en trapte een hoge voorzet in de tweede zone. De goed ingelopen Michez trapte in één tijd binnen via de paal. Beerschot op voorsprong. Zeven minuten voor rust deed Keita er nog een tweede bij, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Tussendoor werd er trouwens ook nog een kopbaldoelpunt van Patro afgekeurd voor een duidelijke fout.

In de tweede helft diepte Tolis Konstantopoulos de score alsnog uit. Matthys schilderde een hoekschop op het hoofd van Alhassan. Die kopte goed richting eerste paal waar Konstantopoulos maar moest binnen tikken. Alle drie de centrale verdedigers waren dus betrokken in het tweede Kielse doelpunt van de avond.

Beerschot controleerde de rest van de wedstrijd. Weymans, Michez en Keita staken allemaal nog hun neus aan het venster, maar nog een derde keer scoren lukte niet. Aan de overzijde had Matijas nog een goeie redding in huis op het schot van Hadj-Moussa. Beerschot hield de nul, scoorde twee keer en pakte drie punten mee naar Antwerpen.
 

Patro Eisden: Belin, Swers, Kris, Corstjens, Peeters, Dansoko, Renson, Sam, Hadj-Moussa, Gueroui, Pietermaat.
Beerschot: Matijas, Matthys, Reyners, Alhassan, Verlinden, Sanusi, Keita, Weymans, Cagro, Konstantopoulos, Michez.
DOELPUNTEN: ’15 Michez (0-1), '49 Konstantopoulos
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts