Strijdend ten onder tegen Zulte Waregem

Beerschot - Zulte Waregem 1-2

Beerschot verliest tegen Zulte Waregem in een topper die zijn naam eer aan deed. Er werd uiteindelijk maar drie keer gescoord in een wedstrijd die bol stond van kansen, vooral aan de zijde van Beerschot. Vossen en Gano bezorgden Zulte Waregem uiteindelijk de overwinning met twee kopbaldoelpunten. Voor Beerschot scoorde Ayouba Kosiah in de eerste helft. In de toegevoegde tijd strandde een kopbal van de spits nog op de paal, jammer maar helaas.

Het eerste halfuur was er één om vingers en duimen bij af te likken. Beerschot toonde initiatief en lef. Het voetbalde zo twee dotten van kansen bijeen. Zowel Reyners als Tshimanga besloten echter recht op de doelman. Zulte Waregem bracht dan weer gevaar via boomlange spits Gano die twee keer goed kon inkoppen. Eén keer ging de bal nipt naast doel. De tweede keer brachten Matijas en de buitenspelval redding.

Beerschot leek na die dubbele mogelijkheid van Gano op voorsprong te komen, maar Kosiah werd, terecht trouwens, afgevlagd voor buitenspel. Net voor het halfuur was het echter Zulte Waregem dat scoorde. Traore zette goed voor en Jelle Vossen kopte staalhard binnen. Beerschot herpakte zich snel en kwam na die achterstand opnieuw opzetten. Konstantopoulos werd op slag van rust aangetikt toen hij een bal in doel probeerde werken en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Kosiah zette zich achter de bal en vlamde staalhard binnen. Zijn tweede doelpunt in twee matchen.

In de tweede helft was het opnieuw Zulte Waregem dat op voorsprong kwam. Eerst ging de bal nog via de handen van doelman Matijas in hoekschop. De daaropvolgende corner viel perfect op het hoofd van Zino Gano en die maakte er 1-2 van. Balen voor onze Mannekes die opnieuw tegen een achterstand aankeken.

Maar opnieuw beet Beerschot van zich af. Reyners werd goed door de buitenspelval geloodst en kwam oog in oog met Bostyn. De goalie van Essevee maakte zich goed breed en kon het lage schot van de flankaanvaller keren. Aan de andere zijde kropen onze Beren nog door het oog van de naald toen Gano ei zo na zijn tweede van de namiddag maakte. Gelukkig stonden Matijas en in tweede instantie ook Matthys in de weg van een bezoekend doelpunt.

De bezoekers gingen steeds verder achteruit leunen. Beerschot bleef onder luide steun van het thuispubliek vooruit trekken. Pauwels en Reyners probeerden het met afstandsschoten. Invaller Keita bediende Ayouba Kosiah, die zijn kopbal strandde tegen de paal. Jammer maar helaas, de 1-2 bleef op het bord hoewel onze Beren meer hadden verdiend.

Beerschot: Matijas, Matthys, Reyners (’82 Kieta), Alhassan, Kosiah, Verlinden (’73 Pauwels), Sanusi, Tshimanga (’73 Weymans), Cagro, Konstantopoulos, Michez.
Zulte Waregem: Bostyn, Vossen, Traore, Brüls, Ciranni, Tambedou, Savic, Vormer, Willen, Bagan, Gano
Goals: ’28 Vossen (0-1), ’38 Kosiah (1-1), ’53 Gano (1-2)