VERSLAG VAN DE KAMPIOENEN!

OUD-HEVERLEE LEUVEN – BEERSCHOT   1 – 4

Vrijdag zekerheid omtrent promotie naar 1A, zaterdag een bescheiden feestje en vandaag sportief even de kers op de taart gezet. Zo doen wij dat op den Beerschot. Onze Mannekes zijn sinds kwart voor negen officieel “Kampioen in 1B, seizoen 2019-2020”, en dat mag iedereen weten. Daarom, nog eens: Beerschot VA verschijnt volgend weekend aan de start van het seizoen 2020-2021 in 1A. Zelf afgedwongen. Op de groene grasmat. Tot spijt van wie ’t benijdt!

Beerschot begon hier vanavond in stadion Den Dreef in Leuven met een 1-0-bonus aan de terugmatch van de promotiefinale. En deed dat complexloos, met veel vertrouwen en branie. Het was Noubissi die met een individuele actie en een schot in de korte hoek voor het eerste gevaar zorgde. Het combinatiespel bleef meer dan behoorlijk, alleen de beslissende voorzet(ten) vanop de flanken misten zuiverheid.

Stilaan groeide OHL beter in de wedstrijd. Het nam het initiatief op het middenveld over en walste in het derde kwartier bij momenten iets te makkelijk over onze verdediging. Drie keer op rij kwam de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. Eerst met een halfvolleyschot van Henry, mooi  door Vanhamel uit de bovenhoek gezweefd. Daarna langs Sowah, die eerst centimeters naast kopte en later een knal op de onderkant van de lat zag uiteenspatten. Een beetje meeval, maar dat mag voor kampioenen. Dat moét af en toe zelfs.

Beerschot wankelde even maar herstelde zich, dwong op slag van rust vier hoekschoppen af, waarvan de laatste door Rapha Holzhauser – en een ongelukkige deviatie van Schuermans - netjes werd binnengedraaid. In de daaropvolgende Kielse aanval zag Bourdin zijn poging ultiem nog in corner gedevieerd worden. 0-1 bij de rust. De titel lag nu voor het grijpen.

Zeven minuten na de rust viel de definitieve beslissing, na een actie over de rechterflank, wat flipperkastvoetbal in de kleine rechthoek en geklungel van Duplus was het Tissoudali die de bal subtiel binnentikte. De VAR zag dat het goed was en de 0-2 flikkerde op het scorebord.

En nog was de Kielse honger niet gestild. Bij OHL was de veer gebroken, en Marius Noubissi prikte dan maar nummer drie in het verste hoekje. Boeken toe, want onze Mannekes waren met overschot de betere ploeg en konden met “gallery play” hun overwinning verder inkleuren. Een overwinning met de vingers in de neus klinkt misschien wat hautain en een beetje oneerbiedig richting tegenstander…  maar dat was het eigenlijk wel. Al scoorde Perbet voor OHL tien minuten voor affluiten nog een verdiend eerreddend doelpunt. Maar Fessou Placca repliceerde op zijn beurt in blessuretijd. 1-4 verdorie!

Samengevat: Beerschot zorgde hier voor een perfect slot van even memorabel als merkwaardig seizoen waarin het zich uiteindelijk een waardig kampioen mag noemen. En een aanwinst voor 1A. Oh ja, de kampioenenbeker pronkt vanaf morgen in de trofeeënkast van het Olympisch Stadion. Eén dag nadat onze vrienden uit Deurne-Noord hun Beker van België in ontvangst mochten namen. Dubbel voetbalfeest in de Koekenstad dus… al genoten wij persoonlijk wel iets meer van het succes van vandaag in Leuven.

Proficiat Mannekens!

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Visser

DOELPUNTEN: 42’ Holzhauser 0-1, 52’ Tissoudali 0-2, 62’ Noubissi 0-3, 79’ Perbet 1-3, 92’ Placca 1-4

OHL: Keet, Tshimanga, Schuermans, Ngawa (58’ Croizet), Aguemon (46’ Limbombe, 71’ Perbet), Henry, Mercier, Sowah, Duplus, Kotysch, Maertens

BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko, Frans, Bourdin (81’ Aloé), Dom, Pietermaat, Grisez (64’ Vorogovskyi), Sanusi, Holzhauser, Tissoudali, Noubissi (75’ Placca)

GELE KAARTEN: Holzhauser, Frans, Tshimanga