ZES JAAR GELEDEN OVERLEED MARC STEENACKERS

Vandaag is het exact zes jaar geleden dat Marc Steenackers dodelijk verongelukte en Beerschot zijn Algemeen Directeur zag wegvallen. Het zorgde op het Kiel voor een leemte die maar moeilijk ingevuld geraakte. 

Marc Steenackers werd in november 2016 door het clubbestuur verkozen in die functie en al snel werd duidelijk dat hij "the right man in the right place" was. Hij was één van de 13 (!) pioniers die via "Wij zijn Beerschot" aan de wieg stond van 'het project KFCO Beerschot Wilrijk' en op die manier mee verantwoordelijk voor de succesvolle herstart in eerste provinciale na het faillissement van 2013.

Als echte Beerschotter, als gedreven en ervaren horeca-zakenman, als een man uit één stuk met een duidelijke visie en een no-nonsense-communicatie groeide hij binnen de club verder door... en legde hij de gezonde basis waarvan huidig voorzitter Francis Vrancken en hoofdaandeelhouder prins Abdullah de uitbouw van onze club konden verderzetten. Een verhaal dat uiteindelijk - onder de naam K. Beerschot VA en het stamnummer 13 - zijn doel bereikte: de promotie naar 1A.

De rol die "onze Marcus" daarin heeft gespeeld, verdient alle lof en mag nooit vergeten worden. Met de organisatie van de jaarlijkse "Memorial Marc Steenackers"-wedstrijd wordt daar door Beerschot elk seizoen aan gerefereerd. Hét moment om hem te herdenken, te eren, hem nog eens stevig aan het hart te drukken. En er tegelijkertijd voor te zorgen dat zijn sportieve erfenis wordt verdergezet.

Veel sterkte aan de familie en de vele vrienden.

Tekst: Danny Geerts
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts