WEL VEERTIEN CORNERS MAAR GEEN GOALS

SK BEVEREN - BEERSCHOT  2 - 0

De topper van de speeldag in een lekker volgelopen Freethielstadion is voor Beerschot op een nederlaag uitgedraaid. Een vroege treffer van Barry en een frommelgoal in blessuretijd bleken voor Beveren genoeg om de drie punten thuis te houden. Een gevleide overwinning is het voor de thuisploeg, die vrijwel constant overlopen werd door een goed voetballend Beerschot, dat wel een handjevol goede scoringskansen bij elkaar voetbalde maar faalde in de afwerking. Meteen de tweede verliesmatch van 2023 en een unieke kans die verloren gaat om alleen leider te worden.

Beerschot recupereerde voor deze wedstrijd Ryan Sanusi na een gele schorsing maar zag nu zijn topschutter Thibo Baeten uitvallen met een letsel aan de hamstring... en dat scheelde in aanvallend opzicht een fameuze slok op de borrel. Onze Mannekes startten fel maar het was Beveren dat al vroeg in de wedstrijd scoorde. Met een fraai copybook-doelpunt zelfs van Barry, die in Coopman een aflossingspunt vond, door het hart van de verdediging sneed en proper afrondde.

De reactie van Beerschot volgde onmiddellijk. Het drukte de thuisploeg ver terug in verdediging met vlotte aanvalsacties en kansen voor Thorisson, Verlinden, Konstantopoulos en Rigo - vaak ingezet door een slim inschuivende Van den Bergh - maar het tikkeltje meeval om te scoren ontbrak.

De frustatie groeide met de minuut en mede door het feit dat scheidsrechter Vergoote besliste om voor enkele te felle tackles van de Wase verdedigers en een groteske schwalbe van Mbokani de gele kaart(en) op zak te houden. Tussendoor zag ook Sebaoui een schot nipt naast de verste paal gaan. Negen corners versierde Beerschot in de eerste helft; duidelijker kan het Kielse overwicht niet geïllustreerd worden. Maar het was wel Beveren dat met een voorsprong de rust inging.

Ook in de tweede helft zette Beerschot hoge druk en creëerde het al snel twee mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de pogingen van Thorisson en Van den Bergh werden afgestopt. Het liep ietsje minder vlot dan voor de rust. Onze Mannekes bleven echter overtuigend baas op het middenveld en trachtten de intensiteit hoog te houden. Maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Op die momenten viel het ontbreken van koele killer Thibo Baeten extra op.

Diep in blessuretijd counterde SK Beveren zich nog naar de 2-0-eindstand met een caramboledoelpunt waarbij het uiteindelijk Alhassan was die het schotje van Hoggas in eigen doel deviëerde. Een zure nederlaag.

TOESCHOUWERS: 5.500
SCHEIDSRECHTER: Vergoote
DOELPUNTEN: 8' Barry 1-0, 90+5' Alhassan 2-0 (own goal)
SK BEVEREN: Reus, Everton Luiz, Ismaheel (76' Tshimanga), Van Damme, Hrncar, Vukovic, Barry (83' Ribeiro Costa), Filipovic, Coopman (64' Hoggas), Bateau, Mbokani
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux (70' Quirynen), Konstantopoulos, Matthys, Van den Bergh, Nzita, Rigo (90' Okyere), Sanusi, Sebaoui (70' Weymans), Verlinden, Thorisson (83' Alhassan)
GELE KAARTEN: Filipovic, Nzita, Van Damme, Everton Luiz, Weymans, Matthys, Vukovic
RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts