Vak I wordt ook Joske Vanhout stand

Vanaf heden zal Vak I ook door het leven gaan als ‘Joske Vanhout stand’. De tribune wordt officieel ingehuldigd voor de wedstrijd tegen Club NXT zaterdag in bijzijn van Joske zijn familie. We eren onze oud-materiaalmeester door zijn naam te vereeuwigen op onze tribune. Op de dakfrees boven Vak I, zal vanaf zaterdag de tekst ‘Joske Vanhout Stand’ te bewonderen zijn.

Wie was Joske?

Jos Vanhout werd geboren in 1932 in Schoten. De kleine Jos volgde Beerschot vanaf zijn acht jaar. Hij maakte als supporter en later als materiaalman fantastische momenten mee: de bekers in 1971, 1979 en 2005, maar ook moeilijkere periodes zoals de faillissementen in 1999 en 2013. Altijd bleef Jos aan boord van het Paarse schip. Eerst was dat als supporter, vanaf begin jaren ’90 ook als materiaalman. Na de doorstart in 2013 nam hij die rol nog steeds op zich, tot zijn gezondheid dat niet meer toeliet. De laatste jaren ging Joske door het leven als ere-materiaalman, een titel speciaal voor hem in het leven geroepen.

Een titel die hij ter harte nam. Geen wedstrijd miste Joske van ‘zijnen Beerschot’, altijd geïnteresseerd in wat zijn Mannekes presteerden. Als zijn gezondheid het toeliet was hij te vinden in het Olympisch Stadion. Altijd met een eerlijke mening over alles wat gebeurde. Rechttoe rechtaan, zo was Jos en zo leeft hij verder in onze harten. Uiteindelijk overleed Jos Vanhout op 30 mei 2022.

Lees zijn in memoriam, door onze huisjournalist Danny Geerts hier.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts