U23: Sterke prestatie, maar geen punten

Onze U23 speelde afgelopen weekend voor het eerst tegen een andere beloftenploeg in tweede amateurklasse. Onze jonge Beren gingen op bezoek bij de U23 van KV Mechelen. “Ik vond dit van ons een geweldige prestatie, jammer genoeg werden we niet beloond met punten.”

Hoofdcoach Cederique Tulleners blikt tevreden terug op de wedstrijd tegen de U23 van KV Mechelen. “We begonnen fantastisch aan de eerste helft in Mechelen. Qua pressing en organisatie speelde we heel erg goed. We hebben ook heel wat kansen gecreëerd, we verdienden het volgens mij om voor te staan na de eerste helft.” 

Net na het uur komt Mechelen echter op voorsprong. “Een individuele fout bij ons leidde tot een vrije trap waar Mechelen dan uit scoort. We scoren vijf minuten later tegen. Chedi (Afifeh, red.) maakte een echte spitsengoal toen hij een voorzet in doel werkte. Jammer genoeg stonden we tien minuten later opnieuw achter nadat we te slap druk zetten na een corner.”

“Na die 2-1 was het echt een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. We verdienden het volgens mij om daar nog gelijk te maken. Eerlijk is eerlijk, we komen nog goed weg op het einde omdat KV een penalty mist, maar een punt hadden we zeker verdiend. Ik vond dit qua prestatie van ons een fantastische wedstrijd. Jammer genoeg blijven we zonder punten achter op het einde.”

Vrijdag volgt al de volgende wedstrijd voor onze U23. Ze nemen het dan op tegen Berchem Sport in een echte Antwerpse stadsderby. Tickets voor deze wedstrijd zijn vanaf nu online te koop en in de ticket corner.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts