Beloften verliezen van Turnhout

Onze beloften verloren afgelopen zondag in het Olympisch Stadion van Turnhout. Kort voor de rust maakten de bezoekers het verschil. “Het was een frusterende namiddag, zeker nadat we op achterstand kwamen door die afgeweken bal.”

“Ik vond het een zwakke wedstrijd van mijn elftal”, vertelt hoofdcoach Cederique Tulleners na de wedstrijd in de catacomben van het Olympisch Stadion. “Vooral die eerste helft was niet goed. We hebben ons in de tweede helft herpakt qua mentaliteit en inzet. Maar het voetbal was niet zo goed als de afgelopen weken. Ik vond dit onze slechtste prestatie van het seizoen, dus ik ben teleurgesteld.”

Onze beloften hadden het moeilijk in de eerste helft. Toch kregen ze de grootste kans van de wedstrijd na een halfuurtje spelen. La Morte werd goed vrijgespeeld door het midden. Hij trapte overhaast vanop de rand van de zestien. Uiteindelijk was de bal te centraal om de goalie van Turnhout te bedreigen.

“Dat was onze beste kans in de eerste helft, daar moeten we meer mee doen”, beaamt Tulleners. “Dat Turnhout dan op slag van rust met een gelukje op voorsprong kwam via een afgeweken bal, maakte de opdracht nog wat moeilijker.”

“Ik vind dat we ons goed herpakt hebben in de tweede helft”, vult kapitein Tomas Muyldermans aan. “Dat mocht ook wel na die matige eerste helft. We hebben geprobeerd om dat de tweede helft recht te zetten. We hebben hard gevochten, maar de bal wou er niet in.”

Volgend weekend gaan onze Jonge Beren voor de eerste keer dit seizoen op bezoek bij een andere beloftenploeg: KV Mechelen B. Na die streekderby staat er een rasechte Antwerpse derby op het programma tegen Berchem, in het Olympisch Stadion. 

“Naar beide matchen kijken we erg hard uit. We hebben een aantal jongens die ook nog bij KV Mechelen in de jeugdacademie hebben gespeeld voor ze naar Beerschot kwamen dus dat geeft nog wat extra. En dan die Antwerpse derby daarna, dat wordt echt speciaal. We speelden al wel derby’s bij de jeugd, maar dit zal nog wel iets anders worden. Hopelijk met heel wat supporters langs de zijlijn”, besluit de kapitein van de beloften.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts