U23 speelt gelijk in Londerzeel

De Beloften van Beerschot speelden zondagmiddag gelijk op het veld van Londerzeel. In wat voetballend misschien al de beste wedstrijd van het seizoen was voor onze Jonge Beren, konden ze een vroege achterstand ombuigen in een puntje op verplaatsing. “Blij met deze zeven op negen, maar ook het gevoel dat we meer verdienden.”

De moeilijke start van onze beloften is helemaal van de tabellen geveegd. In de laatste vier wedstrijden bleven onze Jonge Beren ongeslagen en pakten ze 8 op 12. Zowel uit als thuis pakten de beloften 4 op 6. “Met die resultaten ben ik tevreden. De zeven op negen die we pakken in de laatste drie weken doet deugd, maar toch had ik zondag het gevoel dat we meer verdienden”, vertelt hoofdcoach Cederique Tulleners.

Londerzeel kon vroeg op voorsprong komen. Na twee minuten was het Yildiz die vanop de stip de score opende. “Die penalty was terecht”, vindt Tulleners. “Ik ben wel ontzettend tevreden met de reactie die we na die vroege tegengoal tonen. Ik vond dit in zijn geheel de beste prestatie van mijn ploeg dit seizoen. We voetbalden fris en combineerden goed. Naar mijn mening hadden we meer verdiend dan een gelijkspel.”

Een kwartier voor het einde van de match kwam Beerschot langszij via De Kuyffer. “Tot dan hadden we de beste kansen. Dat we beloond werden met een doelpunt, was voor mij logisch. Na de gelijkmaker hadden we met Cloots, Afifeh en Okyere nog kansen om de match te winnen maar ofwel ging de bal net naast of stond de doelman van Londerzeel in de weg.”

Volgend weekend volgt het thuisduel tegen Turnhout voor onze U23. Die match zal afgewerkt worden in het Olympisch Stadion. Tickets daarvoor zullen vanaf maandagavond beschikbaar zijn.

Foto's: Nans Maerten
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts