U23 wint eerste wedstrijd

De U23 van Beerschot won afgelopen zondag hun eerste wedstrijd. De beloften, die uitkomen in tweede amateurklasse, wonnen overtuigend van Diegem Sport met 1-3. Goals van Liam Oetoehganal, Jasper Goossens en Chedi Afifeh maakten het verschil. “Kopjes omhoog gehouden na vroege achterstand.”

“Ik ben heel erg blij met deze eerste overwinning”, vertelt hoofdcoach Cederique Tulleners. “We begonnen goed aan de wedstrijd, hadden het moeilijk in de tweede helft, maar we kunnen de wedstrijd deze keer wel dooddoen. Dat wijst erop dat we het ritme van deze reeks aan het oppikken zijn.”

Na een sterke start, kwamen onze Jonge Beren 1-0 achter, maar ze herpakten zich meteen. “De kopjes gingen niet naar beneden, daar ben ik heel blij om”, gaat Tulleners verder. “We eisten het balbezit weer op na die tegengoal en kunnen halverwege de eerste helft de bordjes weer gelijk hangen met een goal van Liam Oetoehganal.”

“Mijn ploeg speelde heel erg sterk voor de rust”, vindt Tulleners. “De boodschap in de kleedkamer was ook om die lijn door te trekken. Na vijf minuten in de tweede helft komen we dan op voorsprong via Jasper Goossens die een corner in één tijd op de slof nam. Even leek het alsof we de 1-3 snel daarna gingen maken, maar de bal ging er niet in.”

“Daarna was het even alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te vermijden. Maar in de allerlaatste minuut trekken we de wedstrijd helemaal over de streep via Chedi Afifeh. De ontlading daarop was enorm. Op de bus terug naar Antwerpen was het een klein feestje voor die eerste overwinning.”

Volgende week spelen onze beloften thuis tegen Pepingen Halle om 15u op het veld van Kontich. 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts