FELBEVOCHTEN ZEGE LEVERT TWEEDE PLAATS OP

VIRTON - BEERSCHOT  1 - 2

Beerschot heeft met doelpunten van het duo Thibo Baeten-Jan Van den Bergh en enkele goede tactische zetten van coach Andreas Wieland in de tweede helft dit "duel om de tweede plaats" gewonnen. Drie gouden punten dus, al zag het daar tijdens de rust heel anders uit. Want toen leidde een gevaarlijk counterend Virton nog met 1-0 terwijl onze Mannekes amper iets hadden kunnen forceren. Maar na de rust werd die achterstand dus netjes omgebogen in een overwinning.

Andreas Wieland had voor deze verste verplaatsing van het seizoen een basisplaats voorzien voor Weymans, Koshi en Thorisson, waardoor het duo Baeten-Verlinden naar de bank verhuisde. Rigo zat zijn eerste van twee schorsingdagen uit. Onze Mannekes claimden onmiddellijk het initiatief, hadden bijna 70% balbezit maar slaagden er niet in om dat overwicht ook in doelpunten om te zetten.

Thorisson werd in de eerste helft drie keer in stelling gebracht en dat leverde evenveel keer dreiging en gevaar op. De Kielse opbouw verliep te traag en slordig om de thuisdefensie in problemen te brengen. Het was een afwachtend maar snel, vrank en vrij counterend Virton dat de betere kansen afdwong. En iets na het kwartier ook scoorde langs Abdallah, die in de kleine rechthoek een hoge voorzet binnenkopte. Pijnlijk want tegen de gang van het spel in.

Ook daarna was het de thuisploeg die het gevaarlijkst bleef. Zo trapte Abdallah nog eens voorlangs en moest Lathouwers nog een knappe redding uit z'n mouw schudden op een schot van Ilunga. Beerschot liet het balletje wel door de rangen circuleren maar deed dat veel te gezapig en zonder diepgang.

Thibo Baeten, die in de rust Koshi kwam vervangen, toonde al snel in de tweede helft hoe het wél moet. Hij stond minder dan tien minuten op het veld of hij kopte al een strakke voorzet van Weymans voorbij Vincensini. Eén-één, wat een binnenkomer!

Doelman Vicensini was daarna twee keer op rij de reddende engel voor de thuisploeg. Eerst ranselde hij een afschamper van zijn ploegmaat Perri uit de benedenhoek; daarna had hij een al even mooie reactie in huis op een schot van Thorisson. Bij het ingaan van het slotkwartier scoorde Beerschot dan toch ons tweede doelpunt. Met dank aan de slim naar het middenveld doorgeschoven Jan Van den Bergh, die aan de tweede paal binnenknikte. Op voorzet van... Thibo Baeten. Het derde kopbaldoelpunt van de wedstrijd trouwens.

Even voordien waren onze Mannekes nog goed weggekomen toen Anne - op de zoveelste levensgevaarlijke counter - zijn poging op de deklat zag uiteenspatten. Echt in gevaar kwam Beerschot niet meer in de laatste tien minuten: het consolideerde rustig en overtuigend de voorsprong... en mocht op die manier de drie punten in de koffer van de spelersbus laden.

TOESCHOUWERS: 1.200
SCHEIDSRECHTER: Allaerts
DOELPUNTEN: 17' Abdallah 1-0, 54' Baeten 1-1, 75' Van den Bergh 1-2
VIRTON: Vincensini, Vinck, Abdallah (61' Anne), Doué, Allach (61' Espinosa), Ilunga, Paulet (84' Lloci), Aguemon (67' Mabella), Perri, Khemais (67' Kagé), Rémy
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux, Meisl, Van den Bergh, Matthys, Weymans (77' Nzita), Sanusi, Koshi (46' Baeten), Vaca (64' Verlinden), Sebaoui (64' Petkevicius), Thorisson (83' Frans)
GELE KAARTEN: Meisl, Rémy, Matthys, Kagé, Wieland