Beloften verliezen 0-3 van Sporting Hassel

De U23 verloor zaterdag met 0-3 van Sporting Hasselt. Met nul op zes hebben onze jonge Beren hun start gemist, maar “we moeten door die resultaten heen kijken en focussen op de progressie die we nu al gemaakt hebben”, vindt hoofdcoach Cederique Tulleners.

Een halve thuismatch was het zaterdag voor de 31-jarige hoofdcoach van de U23. “Ik ben oorspronkelijk afkomstig van Hasselt”, vertelt hij. “En ik ken ook heel wat mensen bij Sporting Hasselt van vroeger. Jammer dat we daar verloren, maar ik denk dat we dit moeilijke seizoensbegin wel verwacht hadden.”

“We zitten nu uiteraard nog in de transitie van jeugd- naar volwassenvoetbal. Dat je het de eerste matchen dan wat moeilijker hebt, en vooral op maturiteit en ervaring geklopt wordt, is voor mij heel normaal. Dat is ook wat tegen Hasselt gebeurde. We begonnen goed, maar kregen dan een doelpunt tegen met een afgeweken bal, daardoor verloren we de grip op de match.”

“Net voor de rust hebben we nog een grote mogelijkheid, maar dan valt de bal net niet goed. In de tweede helft vond ik ons ook weer sterk starten, maar na een tweede tegendoelpunt op een stilstaande fase zakken we helemaal weg en krijgen we uiteindelijk nog de 3-0 binnen met een afgeweken bal.”

“Tevreden kan ik natuurlijk niet zijn met nul op zes. Maar als ik kijk naar de ontwikkeling van de jongens en hoe bepaalde spelers stappen zetten: daar ben ik wel tevreden over. Maar als groep gaan we wel progressie moeten maken. Vooral op vlak van maturiteit.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts