Beerschot koopt IJslandse spits

Nökkvi Thorisson is de nieuwste aanwinst van Beerschot. De IJslandse centrumspits is de huidige topscoorder in de IJslandse hoogste klasse met 17 goals in 19 matchen. Hij tekende dinsdagochtend een contract tot medio 2025 met een optie op één extra seizoen.

Thorisson begon dit seizoen bij KA Akureyri. De IJslandse competitie (die overigens in april al begon) is momenteel twintig speeldagen ver. Akureyri staat momenteel tweede en daar heeft de 23-jarige aanvaller een groot aandeel in. Beerschot betaalt een transfersom aan de IJslandse ploeg.

“Nökkvi is een echte centrumspits”, weet technisch coördinator Gyorgy Csepregi. “Met zijn lengte (1m88) kan hij echt wegen op een verdediging. Hij zit daarbovenop in een goeie flow. In de laatste twee maanden scoorde Nökkvi maar liefst 14 keer. Hij verkeert dus in bloedvorm. Dat maakt dat hij ook een direct inzetbare kracht is voor ons.”

“Ik ben natuurlijk al even bezig met mijn seizoen. In totaal speelde ik 22 matchen met de beker bij. Daarin scoorde ik 22 keer alles samen”, vertelt Nökkvi Thorisson in perfect Engels bij zijn tekenmoment. “Ik wil meteen aanpikken en zo snel mogelijk mezelf integreren in de groep.”

Op de vraag of hij de club al kende, lacht de IJslander zijn tanden bloot. “Geloof het of niet, Beerschot is een naam die we in IJsland kennen. Ik heb natuurlijk wel wat info ingewonnen bij spelers die hier gespeeld hebben. Zij vertelden me één ding: de fans zijn hier ongelooflijk. Dat, gekoppeld aan de traditie en de ambitie van de club, heeft me meteen overtuigd om de stap te zetten.”

“Ook het systeem van de coach ken ik al. Ik heb de wedstrijden tegen Standard, Lierse en Club NXT gezien op televisie en ik was meteen fan. Ik denk dat mijn speelstijl ook goed past bij dit systeem. Hard werken voor de ploeg, diepgang zoeken en knokken, dat kan ik goed. De competitie in IJsland is ook heel erg fysiek, net zoals hier.” 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 43 pts
2 K.M.S.K Deinze 43 pts
3 Patro Eisden Maasmechelen 40 pts
4 SV Zulte Waregem 39 pts
5 SK Lommel 39 pts