Elitejeugd gaat op jeugdstage: "Blij met de progressie"

Deze week trekt de voltallige elitejeugd van onze jeugdacademie richting De Panne op jeugdstage. Alle groepen zullen daar drie dagen verblijven. Er wordt getraind, één oefenmatch gespeeld tegen Cercle Brugge en tijd gemaakt voor een teambuilding. “Je merkt de progressie op zo’n driedaagse enorm”.

Drie weken geleden startte Generation XIII, onze jeugdacademie met de voorbereiding. Deze week, trokken al onze elite jeugdploegen drie dagen richting De Panne. “De U11 tot en met U14 gingen van maandag tot woensdag. Van woensdag tot en met vrijdag was het de beurt aan onze bovenbouw (U15 tot en met U23) en vanaf vrijdag volgen de drie jongste groepen (U8 tot en met U10)”, vertelt Academy Manager Davy De Smedt.

“Vorig jaar hebben we de eerste keer deze jeugdstage afgewerkt”, gaat De Smedt verder. “We hebben toen gemerkt dat coaches en spelers daar heel positief over waren. Zo’n driedaagse in het begin van het seizoen helpt enorm met de integratie van nieuwe coaches en spelers en zorgt ervoor dat het groepsgevoel bij elke ploeg wordt aangewakkerd.”

“Ook de intensieve trainingsarbeid helpt natuurlijk”, vervolgt de Academy Manager van Beerschot. “In het begin van de voorbereiding speelden alle leeftijdscategorieën oefenwedstrijden tegen Anderlecht. Twee weken later spelen ze hier allemaal tegen Cercle Brugge. Het verschil is duidelijk merkbaar. De manier waarop wij willen voetballen is er al een pak meer ingeslepen.”

De Smedt is duidelijk tevreden over de ingeslagen weg. “In het tussenseizoen hebben we opnieuw hard gewerkt om de kwaliteit van onze jeugdacademie te verbeteren. We hebben daar opnieuw heel wat stappen vooruit gezet zowel bij de aanwerving van nieuwe coaches als bij de extrasportieve omkadering. Ik kijk alvast uit naar september als de competitiewedstrijden beginnen.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts